Mindenmás

Breaking: mutatjuk ma hajnalban hol szállnak fel a hőlégballonok!

A hőlégballonozás szerelmeseinek igazi csemege zajlik most Szegeden: a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokság, amely szeptember 8-14. között tart, és a világ legjobb pilótáit hozta el a Tisza-parti városba. Elképesztően sok fantasztikus fotót kapunk tőletek is, most pedig mutatjuk, hogy ma reggel hol szállnak fel: Gyálaréti mellett!

A verseny során 31 ország 120 versenyzője méri össze tudását, látványos repülésekkel és izgalmas versenyfeladatokkal. A verseny fő központja a Szegedi Repülőtér, azonban a ballonok gyakran láthatók a város különböző pontjai felett, például Gyálaret környékén is, ami az egyik fel- és leszállási hely.

A versenyzőknek különböző precizitási feladatokat kell végrehajtaniuk: például meghatározott célpontokra kell eljutniuk, illetve időalapú feladatokban kell bizonyítaniuk, hogy ki tud jobban manőverezni a levegőben. A hőlégballonok irányítása igazi kihívás, hiszen a széláramlatokat kell tökéletesen kihasználni a sikerhez.

Ha most a levegőbe nézel Szeged felett, biztosan meglátsz néhány színes óriást úszni a kék égbolt hátterében. Érdemes Gyálaret környékén is figyelni a ballonokat, mert gyakran itt szállnak fel, ahogy ma reggel is!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb