Mindenmás

Otthonról színházat is lehet nézni!

Engedjenek meg egy személyes történetet: Az egyetemistáknak a vizsgaidőszak vagy esetleg a végzős középiskolásoknak az érettségi nem hasonlítható a mostani helyzethez, hiszen itt nem azért kell otthon maradnunk, mert tanulni kellene, hanem mert felelősek vagyunk nem pusztán magunk, hanem környezetünk iránt is.

Azért a bezártság érzése mégis csak egy hasonlóság a mostani és a tanulási időszakok között. Annak idején, amikor vizsgáztam, bizony fáradtságból és lustaságból gyakran megtnéztem még olyan Zs-kategóriás hong-kongi karatefilmeket, amiket máskor meg nem tettem volna. De azért jutott időm, a magasabb kultúrára is, és ezért volt az, hogy gyakran átkapcsolatam opera csatornákra is. Egyszerűen azért, mert a zene jó volt háttérzenének, és az operaház feledtette azt, hogy egy szobában kuksolok a könyvekl felett.

A házi karantén, akár önkéntes, akár nem, de ugyanezt az unalom, esetenként a magány értzését hozhatja elő. És talán éppen ezért találta ki a Szegedi Nemzeti Színház, hogy ingyen hozzáférhetően meg lehet nézni a tzavalyi évad egyik fontos és sikeres darabját, William Shakespeare: Szentivánéju álom című darabját:

https://www.youtube.com/watch?v=bYQ-MCKt3-g

A darabot egyébként Horgas Ádám rendezte, a főbb szerepekben Medveczky Balászt és Menczel Andreát láthatják a nézők.

https://www.youtube.com/watch?v=8LtHgGYlhCk

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb