Közélet

Szabó Bálint volt a forgalmat akadályozó férfi

Korábban megírtuk, március 18-án a kora délutáni órákban egy szegedi közszereplő akadályozta a forgalmat az Anna-kútnál, ezért a rendőrség intézkedést foganatosított ellene. Azóta már tudható, hogy Szabó Bálint önkormányzati képviselőről, volt polgármester-jelöltről volt az, aki keresztbe állt autójával a villamos-síneken. Ezt ő maga is megerősítette a Szeged365-nek.

https://www.facebook.com/mindenkiszegedert/videos/537335047165160/?__tn__=kCH-R&eid=ARAZDDESbV-H8Bz9Zutt2PzYBLpWaXx0F9MocOHzb6kOdkPQJpptKCauIono2EluMfC74-wR1eTgarhW&hc_ref=ARRFnqMuwmBpoJafX6iShlhFuy9Oxcld5nvtT6Ec_pwVKVJYDTDFv-X266IGVRqUDtQ&fref=nf&__xts__[0]=68.ARCPoRHhefUsCqaoOyQumtQ0uPQy6WZ3ArFkR_mJckyVANmMzsi0Jpnr1MyUnEoZMYdFQB9Vl0_xp-wQgqRjIBNj4izGdzYrs0ltWB3i3tcHpYJuD0NbbujYdZW3EZsFYLxNIAEx2hcFC4g_Nu4Inv_CBpQ3VXhj77Cccw446c2hpEzrsNDDcjBKMsrantbLXoZmzanrZ4cQ6s8N7FryVy7Uydd9oY5SkZHRV0y3OjcSlq-InXA3rSPk5IKgfTUZrmJdWB9BKnXWfq3OyAY5vknsiKAfM018JLVZX_1KG_WxwgCzlgJeZ1gDc6KWJwEFIkSr6u3C9gF0LEm0OMUf
Szabó ma reggel videóüzenetben szólított fel mindenkit, aki teheti, hogy maradjon otthon. Forrás: Szabó Bálint, Facebook

Szabó Bálintnak vagy szabálysértés vagy a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt kell felelnie.

Az esethez kapcsolódóan Botka László polgármester a következőket írta saját Facebook oldalán: A közösségi közeledést ma (szerdán- B.T.) átállítottuk a nyári menetrendre. A kihasználtsága jelenleg 67 százalékos. Ennél kisebbre, főleg a megszüntetésére nincs lehetőség, mert a régió egészségügyi ellátását biztosító SZTE Klinikai Központ, az ország legnagyobb élelmiszer-ipari cégei, a legnagyobb húsipari cég a Pick, a legnagyobb tejipari cég a SOLE városunkban működik.

https://www.facebook.com/drbotkalaszlo/posts/2994032553951197

A Fidesz szegedi szervezete is reagált Szabó Bálint akciójára. Mint írják:

„Szabó Bálint szerdán az autójával eltorlaszolta a szegedi tömegközlekedést, útját állva a járműveknek. Végül rendőrök állították elő, és elvitték a bajkeverő politikust. A Szegedi Fidesz szerint ilyen magamutogató akciókra most semmi szükség, helyette mindenki fegyelmezetten tartsa be a kormány járványügyi előírásit, ezzel tehetünk ugyanis a legtöbbet.

Szabó Bálint tegnapi, úttorlaszos akciója újabb példa arra, hogy a felelőtlen emberek felelőtlen döntéseket hoznak, és felelőtlen tetteket hajtanak végre pusztán azért, hogy ők kerüljenek a figyelem középpontjába. A Szegedi Fidesz szerint erre semmi szükség. Most józanul, higgadtan, türelemmel kell végrehajtani mindazokat az utasításokat, amelyekre a járványügyi hatóságok felhívnak bennünket.

Most az emberéletek megóvása, a járvány terjedésének lassítása, és az idősek védelme a legfontosabb. Hangsúlyosan kérjük, hogy a magyar kormány ajánlásait és utasításait mindenki tartsa be! Ha elhalasztható, kerülni kell a családi és közösségi eseményeket. Az időseknek otthon kell maradniuk, a fiataloknak és az önkormányzatnak segítenie kell az idősek ellátásában. Ehhez a Szegedi Fidesz – ahogyan jeleztük – minden segítséget felajánl és megad az Önkormányzatnak.

Az a dolga és felelőssége minden szegedi polgárnak, az a dolga az önkormányzatnak és annak vezetésének, és az lenne a dolga Szabó Bálintnak is, hogy ezen a járványhelyzeten összefogva, közösen cselekedve túllendüljünk minél hamarabb. Most a magamutogatás és a bajkeverés csak ront a helyzeten.”

Szabó Bálintot szerdán előállították, és még aznap szabadlábra is helyezték. Elmondása szerint tegnap délután kórházban volt, ám erről bővebben nem kívánt nyilakozni. Péntek reggel, ahogy láthattuk, ismét rendőrségen és kórházon kívül tartózkodott, saját otthona előtt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb