Sport

Örömteli szegedi sportpillanatok, a karantén idejére

Új sporteseményt nem tudunk nézni, így érdemes elővenni, könnyen fellelhető, hosszabb-rövidebb idejű sportfelvételeket a szegedi sporttörténelemből. Az első részben nézzünk meg egy mérkőzést, amely után nemzetközi kupát nyert a Pick Szeged férfi kézilabda csapata. 2014-et írtunk, és egy új edzővel, bizonyos Juan Carlos Pastorral vágott neki a csapat az új idénynek.

A bemutatkozás rosszabbul nem is sikerülhetett volna, hiszen a Bajnokok Ligája szabadkártyás kvalifikációs körében a Szeged összesítésben 6 góllal alulmaradt a macedón Metalurg Skopje csapatával szemben (ez a csapat nem azonos a kétszeres BL győztes Vardar Skopjéval). Így az EHF Kupában folytatta az együttes a szereplését, ahol reméltük, hogy a Final 4-ig símán megy az útja. Viszonylag így is lett.

A portugál Benfica a selejtezőben nem okozott gondot. A csoportkörben a francia Nantes, a szlovák Tatran Presov és a svéd Kristiansdtad előtt végzett a csoportja élén a csapat, ám a negyeddöntőben a szintén portugál Sporting az első meccsen kettővel győzött a Szeged ellen, a hazai visszavágón azonban nem volt kérdés, a Szeged 28-22-es győzelmével bemasírozott a négyes döntőbe.

Ahol nem volt esélyes, pláne nem a hazai pályán játaszó Füchse Berlin ellen. Balogh Zsolt 6 góljának köszönhetően a magyarok azonban 24-22-re nyertek, így készülhettek a döntőre a szintén erős Montpellier ellen. És kérem, azon a délutánon egy felejthetetlen történet született.

Érdemes megnézni az összecsapást:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb