MindenmásSzegedi Arcok

Hétköznapi hősök: A Barátok közt egykori szereplője szerint elcsendesedtek a szegedi emberek

A szegedi lakosok számára is kihívás az az élethelyzet, amibe a koronavírus fertőzésveszélye szorította őket: vannak akik megtehetik, hogy otthonról dolgozzanak és felügyeljék iskolás korú gyerekük távoktatását és vannak azok, akiknek munkája elengedhetetlen ahhoz, hogy ne álljon meg teljesen az élet Szegeden. Hétköznapi hősök sorozatunkban elsőként Csomor Ágnes színésznőt, a Barátok közt egykori szereplőjét (Nicole – a szerk.) kérdeztük – szigorúan csak telefonon – hogyan éli meg kislányával kettesben a járvány időszakát.

Fotó: Facebook.hu

Ahogy fogalmazott, megállt az élet, hiszen bezárt a szegedi színház is. Azonban nem tétlenkednek, hiszen az első szegedi gyermekszínházat vezetve folyamatosan ötletelnek, programokat szerveznek. Készülnek a Légy jó mindhalálig című musicallel is. Ahogy véget ér a pánik és a korlátozások onnan folytatják a munkát, ahol abba hagyták, még több színes ötlettel.

Ági kislánya 12 éves, így az iskolák bezárása is érinti őket. Próbálják követni otthonról a tantervet, ez mellett a gyermek nagyokat alszik, nem stresszelik túl a helyzetet. Azt gondolja, a szegedi emberek nem érzik még mi lehet ennek a helyzetnek a folytatása, hiszen frissen kiesve a munkából, csak a fáradtságot észlelik és hogy rá kell pihenniük az előző, dolgos időszakra. Inkább mindenki csak találgat, mi következik ezután.

A színésznő humorral és pozitív látásmódjával azt is elmondta, hogy nem vásárolt be 50 kg lisztet, hiszen kenyeret sütni nem tud, nem lesz világvége, az önkéntes házi karantén is hamarosan el fog múlni.

Fotó: RTL.hu

Ahogy látja, a szegedi emberek pánikrohama is már a múlté, leginkább visszahúzódtak. Véleménye szerint amit tehetünk: tiszteletben tartani a helyzetet és egymást, hiszen ezeket az intézkedéseket be lehet tartani saját és családunk egészsége érdekében.

Ahogy a járvány előtt, úgy most is egyedül old meg szinte mindent a családja, munkája körül. Nem aggódja túl, mindent ugyanúgy folytat, a szabályok betartása mellett.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb