Sport

Elsőként üzent a Mol-Pick Szeged: “Maradj otthon! Moss kezet!”

„Most a járvány terjedésének megállítása a legfontosabb.” Interjú Süli Róberttel, a MOL-Pick Szeged kommunikációs vezetőjével.

„Most a járvány terjedésének megállítása a legfontosabb.” Forrás: Süli Róbert, Facebook

Robi: Heti terv alapján, egyénileg készül a csapat. Bubori Kornél, erőnléti edző dolgozta ki a tervet, amit a játékosok egyénileg hajtanak végre. Minden felszerelést biztosít a klub számukra, több eszközt is beszereztünk, amivel az erősítő gyakorlatokat végezhetnek. Közösségi felületeinken rendszeresen posztolunk, hogy miként edzenek a játékosok.

Sz365: Milyen forgatókönyvek képzelhetőek el a folytatásra és mi lenne a legjobb a klubnak?

Robi: Ideális ebben a helyzetben? Erre nem lehet válaszolni jelen állás szerint. Jó lenne lejátszani a hátralévő meccseket, de most a járvány terjedésének a megállítása a legfontosabb, amelyhez Magyarországon első csapatként üzenetet is küldtünk az embereknek. “Maradj otthon!  Moss kezet!” – szólt a felhívásunk, hat játékosunk üzent: Jonas Källman, Mikler Roland, Bánhidi Bence, Dean Bombac, Mario Sostaric és Stefán Sigurmannsson.

Sz365: Sok idegenlégiós is van a csapatban, ők hazautaztak vagy Szegeden maradtak?

Robi:Mindenki Szegeden van! Senki sem hagyta el a várost, a felkészülés itt zajlik.

Sz365: Hogyan tartják a kapcsolatot a játékosok, edzők, vezetők, stábtagok?

Robi: Napi rendszerességgel zajlik a kommunikáció, egyedül a személyes találkozók szünetelnek. Kiépített belső kommunikációnk van, ez már évek óta működik a csapaton belül.

Sz365: Csapatsport révén a legnehezebb egyedül edzeni. Milyen mentális eszközöket alkalmaz a klub, hogy az eddig felépített dolgok tovább tudjanak működni?

Robi: Ez egy csapatsport, így nagyon nehéz mindenkinek egyedül edzeni. Viszont a szinten tartás nagyon fontos, mert mindenki abban reménykedik, hogy hamarosan újból együtt gyakorolhatunk, készülhetünk az előttünk álló feladatokra.

https://www.facebook.com/miklerroland16/photos/a.402588423099331/3138334192858060/?type=3&theater
Forrás: Mol-Pick Szeged, Facebook oldal

Borítókép: pick-handball.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb