Sport

Kopasz Bálint: „Ha minden jól megy, akkor szerdán vagy csütörtökön költözhetek a szegedi karantén-edzőtáborba, a Maty-érre”

Az algyői világ- és Európa-bajnok kajakos a tervezettnél korábban csöppent vissza Dél-Afrikából a több szempontból is zord, hazai valóságba. A járvány miatt hamarosan karantén-edzőtáborba vonul és a hőség után, itthon hideg és hó fogadta, valamint a járvány.

Kopasz Bálint: „3 hetet töltöttem el Dél-Afrikában és úgy érzem, hogy az eddigi legjobb edzőtáborban vehettem részt. Elképesztően szép volt a természet és minden nap ebben a paradicsomi környezetben készülhettem. 30 fokban, 80%-os páratartalom mellett edzettem, egy folyón. 2 km-re volt az óceán, ahova sűrűn kinéztem, csobbantam egyet, így a hétvégi kikapcsolódás is megvolt.”

https://www.facebook.com/balint.kopasz.12/videos/2824658154437652/

Bálint: ”Hat hét volt a tervezett időtartam, amit szerettem volna végigcsinálni, a vírushelyzet miatt azonban hamarabb haza kellett jönni. Március 16-án jöttünk haza, előtte 3 napig tanakodtunk, hogy mi lenne a legjobb, de jól döntöttünk, mert már nem is indulnak járatok, amivel el tudtunk volna jönni, illetve Afrikában is terjed a vírus, nem tudni ott is mivé fajul a helyzet.”

Nem volt egyszerű a vízreszállás Afrikában.



365.hu: Hol és hogyan készülsz most?
„Most a Tiszán kajakozok, az atkai holtágon futok és a szobámban kondizok. Egészen addig, amíg be nem költözhetek a szegedi kajak-kenu pályára, a Maty-érre, a karanténba, a többi sportolóval. Ha minden jól megy szerdától vagy csütörtöktől be lehet költözni.

365.hu Mit  szólsz ahhoz hogy már a Nob is kilátásba helyezte az olimpia kezdésének eltolását? Erről korábban írtunk, itt olvashatsz róla bővebben:

Bálint: „Ebben a vírushelyzetben érthető, hogy ezt a tervet felvázolják. Én is egyet tudok érteni ezzel a döntéssel. Fejben úgy készültem, hogy az augusztusi időpontban lesz az olimpia, de ha csúsztatják az időpontot nem gondolnám, hogy sokat kellene változtatni a felkészülésben. Én a legjobban annak örülnék, ha eltolnák az olimpiát kb. 2 hónappal. De akkor sem esnék kétségbe, ha egy évvel később rendeznék meg.”

Afrikai folyó…pont, mint a Maros. ? :-)
Aki a Tiszán tud evezni, annak az óceán….

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb