Sport

Elmarad a 17. Tisza Kupa: a szegedi műjég hamarabb olvadt el a vírus miatt

Kiváló formában, éremesélyesként várták a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői a hagyományos, nemzetközi megmérettetést, aminek városunk adott volna otthont. Ahogy a remények, úgy a jég is gyorsan elolvadt a járvány miatt.

Lajtos Szandra, a Szegedi Korcsolyázó Egyesület edzője mesélt a drámaian gyors, negatív változásokról.

Lajtos Szandra versenyzőként is kiváló volt, edzőként pedig példakép lehet.

Szandra: „Az utolsó versenyünk, az Utánpótlás Országos Bajnokság volt. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület tizenöt versenyzővel vett részt a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban (kiemelt képünkön) megrendezett viadalon és nagyszerűen szerepeltünk. Összesen 15 érmet zsebeltünk be, köztük 6 arany, 6 ezüst és 3 bronzérmet. Az időeredmények tekintetében összesen 19 egyéni csúcsot futottak a gyerekek, ez is bizonyítja, hogy nagyszerű formában álltak rajthoz.A Budapest központú utánpótlás válogatott kerettagok közül Somodi Maja (egyik távon sem talált legyőzőre), Kormányos Nina és Jászapáti Péter kimagasló eredményt nyújtottak, valamint az egyesülettel készülő Árendás Mihály és Liszli Gábor is dobogóra állhattak.”

Ezt követően jöttek volna a szezon talán legjelentősebb versenyei, de a 17. Tisza Kupa nemzetközi rövidpályás gyorskorcsolya verseny elmarad. Ahogyan az Európa Kupa is, ahol a junior válogatottal Somodi Maja, Kormányos Nina és Jászapáti Péter is utazhatott volna  március 20-22. között az oroszországi Kolomnába, ahol minden korcsoportban csak a legjobb 8 versenyző vehet részt.

Az SZKE versenyzőinek eredményei az Országos Bajnokságon:

„F” fiú: Konkoly Áron 7. helyezett

Faragó-Szuhay Tamás 11. helyezett

Varga Tirza 13. helyezett

„E” fiú: Árendás Mihály 2. helyezett

„D” fiú: Liszli Gábor 3. helyezett

Vágfalvi Máté 10. helyezett

„C” lány: Somodi Maja 1. helyezett

Kormányos Nina 3. helyezett

Somodi Luca 6. helyezett

Tóth Katalin 9. helyezett

„C” fiú: Kalmár Botond 11. helyezett

Nagy Imre Ákos 15. helyezett

„B” lány: Szőke Petra 8. helyezett

„B” fiú: Jászapáti Péter 2. helyezett

 „C-D” lány 2000 m. váltó: Somodi Maja, Somodi Luca, Kormányos Nina: 1. helyezett

„C-D” fiú 2000 m. váltó: Kalmár Botond, Liszli Gábor, Nagy Imre Ákos 5. helyezett

 Szandra még elmondta a szeged365.hu-nak: „Az utolsó klubszintű versenyünk Április 3-5. között lett volna Celjében, az Alpok Adria Kupa sorozat döntője. Éppen a Tisza Kupára készültünk gőzerővel, amikor kiderült, hogy nem tudjuk megtartani a versenyünket, már azon a hétvégén le is olvasztották a jeget. Tavaly óriási lehetőség volt, hogy május végéig jégen is tudtunk edzeni, idén sajnos teljesen át kell szerveznünk a további programot. Mivel nincs több versenyünk, 2 hét pihenőt kaptak a gyerekek. Valószínűleg áprilistól otthon elvégezhető edzésmunkát fogok kiírni a gyerekeknek. Reménykedünk, hogy hamarosan minden visszaáll a normális kerékvágásba és az alapozó időszakot a tervek szerint tudjuk véghez vinni.”

A jégen nem csak csúszni, de esni is meg kell tanulni….

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb