Sport

A Szegedi Röplabda SE elnökének fia volt az első koronavírus-gyanús eset a klubnál. A család is karanténba vonult

Varga Tamás nemcsak elnöke, de egyik edzője is a klubnak így naponta tudja, látja mi történik a csapatoknál. Szülőként is érintett, így felelősségteljes döntést hozott, amikor észlelte a tüneteket, rögtön két tesztet is elvégeztek az ifjú röplabdázón, illetve a család is önkéntes karanténba vonult. A tesztek negatívak lettek, mindenki jól van!

Varga Tamás elnök, edző, szülő. Mindhárom feladatkörben felelősségteljes.

A hazai klubok közül, elsőként az SZRSE lépett a járvány hírére: mindenki mást megelőzve szüntették be az edzéseket. A klub vezetői is korán home office üzemmódra váltottak. Az elmúlt hetek dióhéjban: március 11-én, szerdán kapták az első infókat a Magyar Röplabda Szövetségtől, hogy zárt kapus mérkőzéseket kell játszani minden bajnokságban a felnőttől az utánpótlásig. Azon a hétvégén utaztak volna a férfi NBI-gyel szombaton Pécsre majd ott alvással másnap Sümegre. Mindkét meccs nagyon fontos lett volna a rájátszást illetően. Emellett szintén ezen a szombaton 14-én hazai, szegedi rendezésű gyerek forduló is lett volna, de nem lett ugyanis jött március 13-án (pénteken) a 2-es számú módosítása az MRSZ-nek, hogy felfüggesztik a bajnokságokat április 03-ig, így elmaradtak a mérkőzések.

A legutóbbi módosítás, ami a jelenlegi helyzetet is tükrözi, március 18-án jelent meg,  amelyben az MRSZ Elnöksége egy rendkívüli ülés keretein belül módosította a 2-es számú módosítását, ami alapján május 15-ig függesztik fel a bajnokságokat.

Dávid Tibor, a klub ügyvezetője mesélt az elmúlt napokról a Szeged365.hu-nak, aki szerint a legvalószínűbb, hogy ennek a szezonnak vége.

Dávid Tibor mondta el meglátásait, ekkor még személyesen, de jó ideje már csak a virtuális térben érintkeznek a vezetők is.

Tibor: ”Gyorsan történtek az események, mi pedig nem akartunk kockáztatni. Szerencsére sokan vagyunk, több, mint 200 gyerek röplabdázik nálunk, így a szülőktől gyorsan érkeztek az információk, mi is figyeltük a vírus terjedését és szem előtt tartottuk a biztonságot, egészséget. Sokan voltak a télen síelni egyénileg a családdal vagy az iskolával, ezért kézenfekvő volt, hogy ez kockázatot jelent, így a közös edzéseket gyorsan felfüggesztettük és átáltunk otthoni edzés üzemmódra. A játékosok, gyerekek leleményessége még minket is meglepett.”

https://www.facebook.com/szegedirse/videos/260545518300988/

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb