GasztroKözélet

Kijárási korlátozás kisokos: Mehetek étterembe vagy inkább rendeljek?

Sokakban felmerül a kérdés a kijárási korlátozás kapcsán, honnan és hogyan tud ételhez jutni, ha nincs a home office, a távoktatás menedzselése vagy az óvodás gyerek szórakoztatása mellett ideje menüt főzni a családnak. A témához tartozik a boltban való tartózkodás korlátozása is, nézzük, hogyan tudunk felkészülni a korlátozás alatt étellel ellátni a családot?

Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett kijárási korlátozás magában foglalja, hogy be kell zárniuk a vendéglátóhelyeknek. Csak ételek kiadásával, kiszállításával foglalkozhatnak. Vagyis Szegeden is csak rendeléssel tudsz elkészült ételhez jutni.

Szeged is bővelkedik azon helyekből, ahonnan gond nélkül rendelhetsz házhoz, vagyis nem kell lemondanod a korlátozás miatt kedvenc éttermeid fogásairól. Házhozszállítást vállal Szegeden: Fasor Vendéglő, Pizza Monkey, Pizzafutár, Pizza Monster, Trója Ételbár, Pizzatorony.

Kép: Szabó Dávid

Természetesen minden vendéglátóhely fokozatosan odafigyel a higiéniára az ételek készítése során és a kiszállításban is. Arra hívják fel a figyelmet, hogy részesítsd előnyben a bankkártyás fizetést.

Kép: Pizza Monster Facebook

Ha mégis te dobnád össze az ebédet, piacra és élelmiszerboltba a 65 évnél fiatalabbak vagy nagyon korán kelve, pontosan 9 óra előtt vagy 12 óra után induljanak el beszerző körútra. A 65 évnél idősebbek pedig kizárólag 9 és 12 óra között vásárolhatnak élelmiszerboltokban, piacon vagy drogériákban.

Korábban írtuk, hogy a piacról is van lehetőség a járvány ideje alatt házhoz rendelni kedvenc termelőid zöldségeit.

Teljes összefoglalónkat – hogy mikor hagyhatjuk el az otthonunkat – itt olvashatod:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb