Közélet

Koronavírus news vs fakenews, 3. fejezet: mennyire felkészült Szeged?

Koronavírus news vs fakenews. Folytatódik sorozatunk Dr. Németh László szegedi gyermeksebésszel, az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ korábbi elnökével, aki abban segít a Szeged365.hu olvasóinak, hogy eligazodjanak a tengernyi koronavírusos fakenews világában. A sorozatunk múlt kedden indult, az alábbi kérdéseket már Ti küldtétek az [email protected] – ra.

Sz365.: A világban már majdnem minden földrészen megfordultál a munkád során. Hogyan észleled, a szegedi kórházak mennyire felkészültek a külföldi nagyvárosokhoz képest a koronavírus által okozott járvány kezelésére? A különféle fórumokon a szegedi egészségügy bőven kap hideget és meleget is.

Dr. Németh László: Azt gondolom, hogy a Szegedi Tudományegyetem orvosai és szakdolgozói kellőképpen felkészültek ezen speciális betegek ellátására is és nemzetközi összehasonlításban is megállják a helyüket.  De ha a járvány tömeges méreteket ölt saját meggondolatlanságunk és az óvintézkedések be nem tartása miatt, akkor egyszerűen a hirtelen fellépő nagytömegű beteganyag komoly nehézséget okozhat. Ezért kiemelten fontos az egyéni felelősségvállalás és a szabályok betartása.

Sz365.: Az internet telis-tele van a vitaminokkal kapcsolatos álinformációkkal. Milyen vitaminok külső bevitele segíthet
elkerülni, illetve legyőzni a koronavírust?

Dr. Németh László: A téli, tavaszi szokásos vitaminbevitelnél nem indokolt magasabb dózisok bevitele mert ennél sokkal fontosabb az óvintézkedések betartása. A vitamin nem gyógyszer! Kétszeres adag bevitele nem jelent kétszeres védelmet. Az igazi védekezést mi magunk tudjuk megtenni a a javasolt szabályok körültekintő betartásával.

Kérdésed van a koronavírussal kapcsolatban? Végre nem a szomszédtól szeretnéd megkapni a “szakvéleményt”? Írd meg a kérdésed, és mi utánajárunk!

Ide várjuk a kérdéseid: [email protected]

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb