Közélet

Szeged365: több ezer maszkot juttatunk el a szegedi időseknek

Néha egyszerűbb mondani, mint végrehajtani a “maradj otthon” felhívást. Ez különösen érvényes az idősekre: akkor ki vásárol be? Honnan lesz maszkom? A Dél-Magyarországi Polgári Egyesülettel közösen az időseknek segít a Szeged365.hu.

Köztudott, hogy a koronavírus járvány miatt az idősek a legveszéleztetetebbek, az is
köztudott, hogy most otthon kell maradniuk. De legyünk empatikusak, és gondoljuk
végig, milyen nehéz lehet ez: egyrészt a pszichológiai nyomás, a lelki terhelés is hatalmas, másrészt meg kell oldani a napi teendőket. Akinek van kedves, figyelmes
unokája, fiatalabb rokona, aki ráadásul a városban lakik, kicsit könnyebb helyzetben van. Legyünk őszinték: még ebben az esetben is nehézkes megoldani a nagyszülők ellátását. Munka mellett kevés az idő, kijárási korlátozás közben a napi rutint is át kell szervezni, sőt ha gyermek is van a családban akkor a távoktatás is elveszi az energiát és az idő jelentős részét is. Szóval, nem egyszerű.

A Dél-Magyarországi Polgári Egyesülettel közösen kitaláltuk, hogy folyamatos tájékoztatás mellett első körben több ezer maszkot vásárolunk szegedi varrodáktól, és eljuttatjuk a szegedi időseknek. A társadalmi akció folyamatos Szeged különböző helyein, ingyenesen, minden nap 9:00 – 12:00 között. Szombaton Makkosházán voltunk, vasárnap Rókuson, ma délelőtt pedig a Csillag térnél.

Nem állunk meg egy percre sem, folyamatosan osztjuk, mert most a legfontosabb, hogy ott segítsünk ahol tudunk, és a lehető legjobban lelassítsuk a koronavírus terjedését!


Tudsz valakit, aki idős és nem tud maszkhoz jutni? Írd meg nekünk:

[email protected]

Fontos, hogy 65 év felettieknek visszük ki a maszkokat. Előre is köszönjük Nektek, a Szeged365.hu olvasóinak a segtséget! Szeged a legszolidárisabb város!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb