Sport

Nagy Péter karrierjét meghosszabbítja az olimpia elhalasztása

Az Európa-bajnoki bronzérmes szegedi súlyemelő eredeti terveiben a jövő tavaszi EB szerepelt, mint lehetséges utolsó verseny, de az olimpiáig mindenképpen szeretne versenyezni.

Nagy Péter 15 éve verhetetlen hazai pályán. A magyar bajnoki címeket súlycsoportjában 2005 óta bezsebeli, letaszíthatatlan a trónról. Januárban töltötte be a 34. életévét, így őt is foglalkoztatja, hogy meddig is tarthat még ez a sorozat. Olimpikon lévén természetesen az ötkarikás játékok fontos mérföldkövei az életének, így őt sem hagyta hidegen, hogy mi lesz a Tokioi Játékok sorsa. Mint azt korábban megírtuk, most már megvan az új időpont:

Péter: “Magánemberként és sportolóként is nagyon örülök, első sorban azért, hogy nem törlik az olimpiát, másodsorban azért, mert így vége a bizonytalanságnak. Így már lehet tervezni. Bár a kvalifikációs rendszert a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség nem aktualizálta én azt tartanám a legjobb megoldásnak, ha az utolsó, harmadik szakaszát, ami elvileg jelenleg is tartana, teljesen megismételtetnék. ez azt jelentené, hogy idén novembertől 2021 áprilisáig lehetne még kvótát szerezni a nemzetközi versenyeken.

Ezek egyike az Európa-bajnokság, amelyeken Nagy Péter korábban már állhatott a dobogón, többször is.

Péter: A kontinensbajnokságok általában jól sikerültek, így amikor a karrierem végét tervezgettem, többször felmerült, hogy a 2021-es EB legyen az utolsó versenyem. Most, hogy kiderül az olimpia 2021 nyarán lesz, a terveimet ehhez igazítom. Az olimpiáig szeretném mindenképpen folytatni, ez 3-4 hónap ráadást jelentene.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb