Mindenmás

A megpróbáltatások éve jön Szegeden (is) – jósolt nekünk a szegedi főboszi

Szegedi Erikát kevés (ezotériára fogékony) szegedinek kell bemutatni: az ismert jósnő hosszú évtizedek óta ad tanácsokat a szegedieknek, szervezett az Árpád téren nagy vihart kavart Boszorkány-Fesztivált, idő közben pedig Európa Főboszorkányává is választották. Érdekes interjú, akkor is, ha hiszel az ezotériában, akkor is ha nem…

Sz365.: Nem kérünk rá, hogy telefonon kezdj el jósolni az olvasóinknak, de egy kérdés mindenkit foglalkoztat: mikor lesz ennek az egésznek vége?

Szegedi Erika:

Ez az év a koronavírusról fog szólni. Túl sok jóra szerintem nem számíthatunk, szeptemberig-októberig úgy érzem, kitart a fertőzés időszaka, szerintem Szegeden a nyár elején lesz a legerősebb a járvány. A helyzet okozta gazdasági recesszió is sokáig el fog húzódni: én arra készülök, hogy legalább 5 év, mire talpra állunk mi, magyarok.

Sz365.: Mikor érezted először, hogy baj lehet Szegeden?

Szegedi Erika:

Tavaly tört rám először, hogy 2020-ban valami nagyon nem lesz rendben: szóltam a barátoknak, ismerősöknek, kuncsaftoknak, hogy ne verjék magukat komolyabb kiadásokba, tartalékoljanak. Annyit éreztem, hogy nehéz idők jönnek, azt nem, hogy egy járvány lesz az oka. Furcsa, de január elején tömegével jöttek hozzám a vendégek jósoltatni, 99%-uknak azt mondtam, hogy a megpróbáltatások éve jön.

Sz365.: Hogyan érint a koronavírus réme Téged? Otthon maradsz, bezárkózol?

Szegedi Erika:

Elmúltam 60, nekem már vigyáznom kell, ráadásul a vérnyomásom is elég magas. Január – februárban betartalékoltam egy egész évre való élelmet, március 2. óta egyetlen kuncsaftot, vendéget sem fogadtam. Velük azóta telefonon tartom a kapcsolatot. Szerencsém van, csodás emberek a domaszéki szomszédaim, ők szoktak elugrani helyettem ide-oda, ha valamire szükségem van.

A Szegedi Boszorkányfesztiválon, még 2008-ban. Jobbról, a második hölgy Szegedi Erika. Fotó: Délmagyar.hu

Sz365.: Mit ajánlasz a szegedieknek?

Szegedi Erika:

Figyeljünk oda egymásra, vigyázzunk a családtagjainkra. Nem mondom, hogy vásároljuk fel a fél szupermarketet, de fontos, hogy legyen otthon némi élelem-tartalékunk, bármi jöhet. Felesleges kiadásba semmiféleképp ne verjük magunkat. Ha valaki olyan szerencsés, hogy kertes házban lakik, itt az idő felásni az udvart, a virágoskertet, gyepet veteményesre cserélni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb