Sport

2 millió forintot adnak a szegedi focisták a koronavírus elleni harcra

Saját fizetésük egy részéről mondanak le a Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosai, edzői és vezetői. Két szervezet kapja az adományt, akik közvetlenül a frontvonalban harcolnak a járvánnyal.

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet világszerte összefogásra sarkallta az embereket, sportszervezeteket. A Szeged-Csanád Grosics Akadémia labdarúgó csapatának játékosai, edzői és a klub vezetősége saját fizetésének egy részét ajánlja fel, a koronavírus-járvány okozta vészhelyzetben nehézséggel küzdők megsegítésére.:

  • Egymillió forintot a szegedi GEMMA Központnak, hogy száz családnak és magának az iskolának fertőtlenítő- és tisztítószereket vásároljanak

további

  • Egymillió forinttal pedig a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitászt támogatják, mely az összeget tartós élelmiszerek megvásárlására és védőfelszerelések beszerzésére fordítja, mely a járvány okozta nehézséggel küzdő hátrányos helyzetű családokon és idős rászorulókon kíván segíteni.
Szeged-Csanád Grosics Akadémia – Csákvár 5:3

Germán Tamás csapatkapitány, SZCSGA: „Nagyon örülök, hogy ilyen csapatban játszhatok, ahol ennyi jószívű és segítőkész ember van!Amint láttuk, hogy súlyosabb dolgokkal fogunk szembe nézni, mint elsőre reméltük, azonnal beszéltünk róla, hogy hogyan tudnánk segíteni. A vezetőséggel és a stábbal karöltve a játékosok egyből gyűjtésbe kezdtek. Mi a frontvonalban nem tudunk segíteni, de reméljük, ilyen módon igen!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb