Hirdetés
Hirdetés
1.1 C
Szeged
2021, január 27., szerda

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Sport Bemelegítés közben érte a hír Brazíliában a szegedi teniszezőt: törlik a tornát

Bemelegítés közben érte a hír Brazíliában a szegedi teniszezőt: törlik a tornát

Drahota-Szabó Dorka egy dél-amerikai körverseny első állomásának nyolcaddöntőjére készült, amikor kiderült, a járvány átírja a tenisz-versenynaptárt. De nem csak Dorka mérkőzését nem játszották le: Wimbledon a II. Világháború óta először marad el, ahogy a teljes füvespályás szezon is. Roger Federer is egyedül edz.

A legnagyobb hagyományokkal rendelkező tenisztornát csak nagyon indokolt esetben törölték a versenynaptárból, összesen 10 alaklommal és mindig háború miatt. Most először más az ok: a koronavírus-járvány. Erre még Roger Federer is csak annyit tudott reagálni a Twitteren, hogy “Le vagyok sújtva!” A svájci szupersztár azóta valamivel jobb hangulatban mutatta meg, hogyan gyakorol otthon és persze mindenkit arra kér, maradjon otthon.

Dorka is egyéni edzésekre kényszerül. Edzője, Hajnal István számára is kihívás ez az időszak.

István: “Most egy extra hosszú felkészülést csinálunk, hiszen júliusig biztosan nem lesznek versenyek. Ez persze nem jó, de próbáljuk a legtöbbet kihozni az adott helyzetből és akár még az is előfordulhat, hogy, aki most szorgalmas, az sokat profitálhat majd, ha újra kezdjük a meccseket.”

István tanítványai, a szegedi teniszezők, számos sikert értek el a közelmúltban: Dorka tizennyolc évesen lett magyar bajnok a felnőttek között februárban, Tóth Ákos János is a junior válogatott tagja, Kovács Barnabás idén felállhatott a magyar bajnoki dobogóra, Virághalmi Viktor pedig tavaly volt tagja a vidékbajnokságon diadalmaskodó csapatnak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -