Sport

Bemelegítés közben érte a hír Brazíliában a szegedi teniszezőt: törlik a tornát


- Hirdetés -

Drahota-Szabó Dorka egy dél-amerikai körverseny első állomásának nyolcaddöntőjére készült, amikor kiderült, a járvány átírja a tenisz-versenynaptárt. De nem csak Dorka mérkőzését nem játszották le: Wimbledon a II. Világháború óta először marad el, ahogy a teljes füvespályás szezon is. Roger Federer is egyedül edz.

A legnagyobb hagyományokkal rendelkező tenisztornát csak nagyon indokolt esetben törölték a versenynaptárból, összesen 10 alaklommal és mindig háború miatt. Most először más az ok: a koronavírus-járvány. Erre még Roger Federer is csak annyit tudott reagálni a Twitteren, hogy “Le vagyok sújtva!” A svájci szupersztár azóta valamivel jobb hangulatban mutatta meg, hogyan gyakorol otthon és persze mindenkit arra kér, maradjon otthon.


- Hirdetés -

Dorka is egyéni edzésekre kényszerül. Edzője, Hajnal István számára is kihívás ez az időszak.

István: “Most egy extra hosszú felkészülést csinálunk, hiszen júliusig biztosan nem lesznek versenyek. Ez persze nem jó, de próbáljuk a legtöbbet kihozni az adott helyzetből és akár még az is előfordulhat, hogy, aki most szorgalmas, az sokat profitálhat majd, ha újra kezdjük a meccseket.”

István tanítványai, a szegedi teniszezők, számos sikert értek el a közelmúltban: Dorka tizennyolc évesen lett magyar bajnok a felnőttek között februárban, Tóth Ákos János is a junior válogatott tagja, Kovács Barnabás idén felállhatott a magyar bajnoki dobogóra, Virághalmi Viktor pedig tavaly volt tagja a vidékbajnokságon diadalmaskodó csapatnak.


- Hirdetés -

- Hirdetés -

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb