Sport

Kint rekedhetnek a szegedi szurkolók is. Hogyan folytatják a bajnokságokat?

Egyre többen nyilatkoznak arról, hogy a félbeszakadt labdarúgó bajnokságokat és nemzetközi kupasorozatokat zárt kapuk mögött, de be kellene fejezni még idén nyáron. Két álláspont ütközik, a másik szerint nincs értelme nézők nélkül a játéknak.

Az egyik tábor szerint a klubokat rendkívüli módon ellehetetleníti, ha a bajnokságokat és kupákat lefújják. A televíziós közvetítésekben is érintett klubok esetében ez akkora bevételkiesést eredményezne, ami akár a csőd szélére is sodorhatja az együtteseket. Ha viszont zárt kapuk mögött, de a tévében látható módon mégis lejátszák a találkozókat, az hozna bevételt a csapatoknak. Ezt a tábort erősíti a Bajnokok Ligájában is szereplő RB Leipzig, amelynek magyar kapusa, Gulácsi Péter maga is három kesztyűjét ajánlotta fel árverésre, aminek a bevételét majd Lipcse városának megsegítésére fordítják.

A másik tábor szerint a labdarúgás csak a szurkolókkal együtt teljes. Pep Guardiola még a Premier League leállítása előtt mondta el, hogy “Nézők nélkül semmi értelme az egésznek!”

A Magyar Labdarúgó Szövetség egyelőre hivatalos döntést nem hozott az ügyben. A legutolsó kommunikáció szerint “határozatlan időre felfüggesztették” vagyis nem törölték a hazai sorozatokat. Jelen állás szerint tehát az NB II. küzdelmei is folytatódnak, így a Szeged-Csanád Grosics Akadémiára is vár még néhány forduló. Már csak az a kérdés mikor és hogyan?

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb