Sport

Kanyó Dénes már kijutott és akár három másik szegedi búvárúszó is kvótát szerezhet a felnőtt világbajnokságra, még idén

A búvárúszás „olimpiája” a Világjátékok, amit 2022-re halasztottak a járvány miatt. A szegedi Muréna Búvárklub legjobbjainak is ez lesz a fő versenye. Kanyó Dénes, a klub vezetője, versenyzője és edzője bízik abban, hogy a jelenlegi helyzetből ki lehet hozni a legtöbbet.

Kanyó Dénes évtizedek óta szállítja az eredményeket hazai és nemzetközi szinten is. Negyven felett is csúcsformában van, amit a legjobban az jelez, hogy már tavaly decemberben megszerezte az indulás jogát a tomszki világbajnokságra.

A legjobb edzői módszer a példamutatás.


Klubtársai és tanítványai sem tétlenkedtek, hiszen februárban remek időeredmények születtek a Világkupa sorozat első fordulójában, Egerben, ahol megúszták a junior Európa-bajnokság szintidejét. A junior EB-t még idén novemberben megrendezik Lignanoban (Olaszország) , ahol akár Európa-bajnoki címet is szerezhetnek a Murénások.

Dénes: „Bízom benne, hogy Varga Jázmin és István Béla junior EB arannyal zárja az évet és Borka Panna és Márton Balázs is dobogóra áll. A felnőtt vb-re az előbbi két fiatal tehetség és Varga Réka is kijuthat csatlakozva hozzám.”

Egymást is magasabb szintre emelik a szegedi búvárúszók.



Érdekes vetületet ad a karanténnak és a halasztásoknak, amit a Szeged365.hu-nak elmondott a sportoló, sportvezető.
Dénes: „Plusz lehetőségeket rejt a rendkívüli helyzet. Ideális alap hiányosságok rendberakására, mint pl. testsúlyoptimalizálás , alap természetes mozgáskészségek javítása, természeti környezetben töltött idő maximalizálása ,tanulmányokban esetleg előrelépés, verseny időszak stratégiájának áttervezése, kondicionális képességek magasabb szintre emelése elsősorban az atlétika mozgásanyagával. Önállóság és céltudatosság szempontjából is óriási lehetőség a rendkívüli helyzet. Akinek helyén van az esze, lelépheti az ellenfeleit!”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb