Mindenmás

Ismét eléri Szegedet a hidegfront, szeles, ám annál kellemesebb meleg idő várható holnap

Pénteken ismét eléri Szegedet egy hidegfront, aminek a hozadéka a megélénkülő szél lesz. Ám a mai, derűs, meleg idő részben azért még a hét utolsó munkanapján is fel-fel bukkan, a hőmérséklet ugyanis 20-26 fok között alakul.

Pénteken egy gyenge hidegfront hatására helyenként megélénkülhet az északnyugati szél. Ismét inkább fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de délután északnyugaton egy-egy zápor kialakulhat. 20-26 fokos maximumokra van kilátás.

Fotó: Szabó Dávid

Szombaton délután a megnövekvő gomolyokból a Dunántúl északi felén záporok, az Alpokalján kis eséllyel zivatarok alakulhatnak ki, a legtöbb napsütés északkeleten, keleten valószínű. A szél mérsékelt marad, csak zápor, zivatar környezetében támadhat fel. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között alakul, délnyugaton lesz a legmelegebb.

Vasárnap hidegfront érkezik, eső, záporok, nyugaton zivatarok is lehetnek. Napközben felélénkül, felerősödik az északkeleti szél. Délután 15-24 fokra van kilátás. Hétfőn már naposabb lesz az idő, erős, viharos lehet azonban az északkeleti szél. 13-18 fokos maximumokat mérhetünk.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb