Mindenmás

Napi Pakk: a kedd egy sunyi hétfő. De Szegeden még őt is szeretjük!

Micsoda nap ez a mai! Egyrészt, túl vagyunk azon a fránya hétfőn (sicc). Másrészt, olyan legendák születtek ma, mint Egressy Béni, az Idétlen Időkig főhősnője, Andie MacDowell és 10-ből 9 Szeged365 újságíró kedvenc színésze, a zseniális James McAvoy. Harmadrészt pedig: akármi is történt az elmúlt hetekben, süt a nap és Szegeden vagyunk, a galaxis legszeretnivalóbb városában!

Röviden: ez egy klassz nap lesz!

Bővebben pedig…

A MAI IDŐJÁRÁS, SZEGEDEN

Boros Tamás kollégánk időjárás-jelentése fél hétkor jön, de már lestünk belőle: “Lesz napsütés, de kijut a felhőből, valamint a szélből is kedden Szegeden. Csapadék nem várható. Napközben 19-20 fokos maximum hőmérsékletre lehet számítani a városban.” Szóval, röviden: egész klassz kis időnk lesz ma, Szegeden. Eddig jók vagyunk!

Liget, napfény, üres napágy. Fotó: Szabó Dávid, Szeged365.hu

ISTEN ÉLTESSE…

A mai nap különleges, már csak azért is, mert legendák születtek a mai napon.

206 éve született Egressy Béni színész, író, zeneszerző. Szenzációs fickó lehetett: Ő szerezte a Szózat zenéjét, valamint ő írta Erkel Ferenc Bánk Bán és Hunyadi László című operáinak szövegét.

94 éve sírt fel először, igazi királyi (egészen pontosan, királynői) hangon Elizabeth Alexandra Mary Windsor, aki II. Erzsébet néven Nagy-Britannia uralkodója lett. A leghosszabb ideje trónon lévő brit (angol-skót) uralkodó. Van egy fura toplista is, amely a legtovább a trónon csücsülő uralkodókat rakja sorba, ott jelenleg a 16. helyet foglalja el. Szimpatikus volt, amikor pár napja bejelentette: az idén nem szeretne a születésnapjára ágyúlövéseket, ez most nem az a szituáció. Úgy tudni, hogy a születésnapját Windsorban tölti férjével, és még a szokásosnál is kevesebb ember látogatja meg őket, ugyanis önkéntes karanténba vonultak, és arra kérte alattvalóit, hogy amennyiben tehetik, ők is tegyenek így. 

Egy szimpatikus fotó a 94 éves királynőről. Khm, nem, ez a fotó most épp nem az. Forrás: Life.hu

62 éves Andie MacDowell, amerikai színésznő. Sorolhatnánk, hogy játszott a Félrelépősdi, A jegyüzér, Négy esküvő egy temetés stb. filmekben DE (!!!) a lényeg, hogy ő az Idétlen Időkig című giga-klasszikus (kötelező megnézned, ha még nem láttad) női főszereplője. Punxsutawney Phil legyen Veled a szülinapodon, Andie!

Születésnapos James Andrew McAvoy skót színész-félisten, aki 41 éve egy építőipari segédmunkás és egy pszichiáter gyermekeként született a festői Glasgowban.

Fogalmunk sincs, miért nincs még Oscar – díja, a pasas egy zseni, ha még nem láttad (és speciel csíped a thriller műfaját), itt az idő, hogy bepótold a Széttörve című 2016-os filmjét.

Mindent visz, íme a trailere:

KÖSZÖNTSD FEL ŐKET GYORSAN !

Nem engedjük, hogy porrá égj: ha van Konrád, Zelma, Simeon, Anasztáz nevű ismerősöd, köszöntsd fel őket egy gyors Messenger üzenetben vagy SMS-ben, később úgyis elfelejtenéd megtenni.

AKIK MÁR NINCSENEK VELÜNK

170 éve ment el ifj. Wesselényi Miklós báró, író, az “árvízi hajós”. A magyarországi reformellenzék vezetője volt. 1833-ban a császári cenzúra miatt Bukarestben kiadatja a Balitéletekről című nagy sikerű könyvét, amely hosszú éveken keresztül tiltott könyvként lett indexelve. Az árvízi hajós nevet az 1838-as pesti árvíz során a mentési munkákban való áldozatkész munkájáért kapta.

4 éve nincs köztünk Rogers Nelson. Oké, tudjuk, így nem mond sokat, de ha azt írjuk, 4 éve ment el Prince, akkor már minden valamire való 80’s rajongó szíve összeszorul.

Emlékezzünk erre a zseniális fickóra egy világbajnok, kedd reggeli Purple Rain-nel, ennél zseniálisabb muzsika kevés született akkoriban! Egy kérdés: van köztünk olyan, aki erre lassúzott anno a Szőke Tisza Hajón vagy a Tisza Gyöngyében, hajnalban (egy kéz máris a magasban)…?

Vágjunk neki a keddnek, dolgozzunk, pörögjünk, szeressünk, éljünk! Vigyázz magadra, ha teheted, maradj szépen otthon, ha pedig nem, akkor maszk és fertőtlenítő legyen nálad! Bármi is történjen, egy pillanatra se feledd:

A KEDD EGY SUNYI HÉTFŐ!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb