Mindenmás

Jelentkezz csütörtökön véradásra a Szegedi Regionális Vérellátóba

Április 23-án, csütörtökön 11:00-18:00 között a Szegedi Regionális Vérellátó Központban, a Honvéd tér 4. szám alatti épületben mindenkit várnak, aki szívesen csatlakozna a Miniszterelnökség koordinálásával zajló, a Szegedi Vérellátó Központ és a Csongrád Megyei Civil Információs Centrum által szervezett, II. Országos Civil Vérdaráshoz.

A vészhelyzet idején, a vírus elleni küzdelemben nagyon fontos, hogy folyamatos legyen a betegek vérellátása. A véradás biztonságos! A szervezők időpont foglalással gondoskodnak arról, hogy ne legyen várakozás, torlódás a helyszínen!

Jelentkezni lehet a

Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú, egészséges felnőtt. Magukkal kell hozniuk egy fényképes igazolványt, TAJ kártyájukat, valamint lakcímkártyájukat.

A véradás azért is fontos most, mert a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezetének tájékoztatója szerint már második napja jelentős a visszaesés a véradók számában. Azt írják, ezen a héten két egymást követő napon is több mint 40 százalékkal esett vissza a véradások száma Csongrád megyében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb