Sport

Május közepén nyithat a Sziki, a Sportuszoda kicsit később

A Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint hétfőtől kinyithatnak a szabadtéri strandok, köztük a Sziksósfürdő Strand és Kemping is. Ha valahol, akkor ott egymástól megfelelő távolságban fürödhetnek, sportolhatnak, bográcsozhatnak majd a szegediek. A létesítmény hétfőre készen áll, már csak a hatóság engedélyére várnak, ami viszont valószínűleg minimum két hét.

A Szeged365.hu a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatóját kérdezte a hozzájuk tartozó létesítmények nyitásáról.

Drégelyi Zoltán:” A Sziksósfürdő Szabadidőközpontban már felkészültünk a szezonra, egyedül a medencét nem töltöttük még fel a szokásos téli leengedés után, mivel ha az tele van, akkor folyamatos energia és pénz a fenntartása. amint kijött a Kormány rendelete, elkezdtük a feltöltést, ami jelenleg is zajlik és jövő hét elejére tele is lesz. A Csongrád Megyei Kormányhivataltól, mint eljáró hatóságtól, korábban kértük, hogy folytassa le a szokásos éves engedélyeztetést, de ezt eddig nem tették meg. Jelenleg is erre várunk, körülbelül két hét mire ez elkészül, így május közepén nyithatunk. A mosdók és közös használatú helyiségek tisztaságáról fertőtlenítéséről is gondoskodni fogunk, a nyitva tartás ideje alatt folyamatosan.”

A másik „vizes” létesítmény, a Sportuszoda helyzete egy kicsit bonyolultabb.

forrás: www.szegedsport.hu

Drégelyi Zoltán: „Ha nem lett volna a járvány, akkor már nem lenne sátor a Sportuszodán, így most május 12-14. között fogjuk levenni. A létesítmény minősítése is kérdéses még, ha belefér a szabadtéri strand kategóriába, akkor valószínűleg május 20. körül tudunk ott is nyitni, mert a sátor levétele után még karbantartási munkák, feltöltés is vár a Sportuszodára. Amennyiben azonban a létesítmény más besorolás alá kerül, úgy a nyitása is bizonytalan.”

Az igazgató elmondása szerint a szegedi sportegyesületek a járvány ideje alatt nem használták a medencét és egyelőre még nem jelezték, hogy visszatérnének a vízbe a sportolóikkal. Erre valószínűleg július második felében kerül majd sor, akkor indulhat az alapozás az úszóknál, vízilabdázóknál, búvárúszóknál.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb