Közélet

Elhalasztják a debreceni BMW gyár építését

A koronavírus-járvány és az azzal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt alaposan visszaesett a BMW Csoport értékesítése, ráadásul a járvány még jó ideig korlátozni fogja az egész autóipar működését, ezért a BMW célja, hogy megőrizze erős likviditási helyzetét, ennek érdekében pedig felülvizsgálnak minden projektet, beruházást, termékfejlesztést. A mostani helyzetben a debreceni BMW-gyár építését egy évvel elhalasztották. írja a portfolio.hu

Ma tette közzé negyedéves jelentését a BMW, amiben már írt arról a menedzsment, hogy erőteljes kötségkontrollt vezetnek be, mert elsődleges a likviditás megőrzése, emiatt a K+F költségeken nem, a beruházásokon viszont spórolnának.

A jelenlegi helyzetre tekintettel bizonyos projekteket vagy felfüggesztenek, vagy további felülvizsgálatnak vetik alá őket. A beruházási költségeket a tavalyi 5,7 milliárd euróról kevesebb mint 4 milliárd euróra csökkentik 2020-ban. A magyarországi BMW-üzemen kívül más projekteket is elhalasztanak, mondta Nicolas Peter, az igazgatóság tagja.

Forrás: Portfolio

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb