Közélet

Új vezérigazgató a Pick Szeged Zrt. élén – pár hónapot csúszik a szegedi gyárfejlesztés

A jövőben Takács István irányítja a Pick Szeged Zrt.-t – tudta meg a Világgazdaság. A cég tavaly ünnepelte 150 éves fennállását, most új száraz­áruüzemének építése a koronavírus-járvány miatt csúszik.

Hétfőtől Takács István a Pick Szeged Zrt. új kinevezett vezérigazgatója. Takács István közel harmincéves szakmai múlttal rendelkezik, Magyarországon és külföldön egyaránt dolgozott már vezető pozícióban nagy élelmiszer-feldolgozó és mezőgazdasági vállalatoknál.

A Pick Szeged Zrt. a Világgazdaság kérdésére közölte, hogy 2019-ben 67 milliárd forint árbevétel mellett 4 milliárd forintos adózás előtti eredményt ért el. Az idén az értékesített termékmennyiség szinten tartását tervezik, de a növekvő eladási árak miatt az árbevétel emelkedésével számolnak. Ezzel együtt is az előző évhez hasonló nagyságú eredmény elérése a cél 2020-ban.

Fotó: Éberling András/Magyar Nemzet

A Világgazdaság rákérdezett a koronavírus hatásaira, mellyel kapcsolatban közölték, a vállalatnak a munkatársak egészségének védelme érdekében megtett lépések mellett a rövid időszakokra jellemző kereslethullámzások megfelelő kezelése adott a szokásostól eltérő feladatokat. Mivel a cég itthon és külföldön is elsősorban a kiskereskedelmi láncoknak szállít, a termékek iránti kereslet nem csökkent. Ennek megfelelően a Pick Szeged Zrt. vezetése egyelőre nem módosította a tervét, és az előző évihez hasonló eredményt vár.

A társaság még tavaly azt jelentette be, hogy a szegedi gyárberuházásának első fázisa idén tavasszal elindul, ám a Covid–19 járvány okozta rendkívüli helyzet miatt néhány hónappal csúszik a fejlesztés, amely jelenleg előkészítési szakaszban van.

Forrás: Világgazdaság

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb