Mindenmás

Érettségi Szegeden 2020: íme a német érettségi feladatsora

Különórák szervezéséről, diákok napi rutinjáról szerte a világban és egy focistás interjúszöveget kaptak a diákok a középszintű német első feladatrészében. Nagy kalappal a szegedi érettségizőknek, mutatjuk a mai feladatokat!

A világ különböző országaiban élő diákok napi rutinjáról, interjút egy focistával, és egy különórák szervezéséről szóló szöveget kaptak a diákok a német érettségi első, szövegértéses feladatrészében. A három szöveg viszonylag hosszúnak számít a feladatsorban, a tavalyihoz képest főleg, ahol bár négy darab, de rövidebb szöveget kaptak az érettségizők.

A középszintű németérettségi 180 perces és négy részből áll. Az első részben az olvasott szövegértésre 60 percet, a nyelvhelyességre pedig 30 percet kapnak a diákok. Ezt egy 15 perces szünet követi. A vizsga második részében 30 perc van a hallott szöveg értésére, 60 pedig az íráskészségre. (forrás: Eduline.hu)

A szegedi érettségizők (meg persze mindenki) tegnap az angollal bírkóztak meg, melynek feladatsorát egy Szegeden élő amerikai (tehát angol anyanyelvű) lelkész és angoltanár segítségével elemeztük ki:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb