Közélet

Több, mint 100 ezer koronavírus mintát vettek eddig Magyarországon

103 258-ra nőtt a magyar mintavételek száma. Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársa ismertette: az adatokat frissítették, azok már tartalmazzák az orvosi egyetemek kutatási mintavételeinek számát is.

Közel 300 hatósági házi karanténban levő vállalta, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartja-e a korlátozó intézkedést, ismertette a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa online sajtótájékoztatón szombaton.

Kiss Róbert alezredes elmondta, a hatósági házi karanténban levők egy szoftver letöltésével tudják lehetővé tenni, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze őket. Ismertette: pénteken 779 hatósági házi karantént rendeltek el, így 10 927 ilyen korlátozó intézkedés van érvényben. Közülük 32 emberrel szemben kellett pénteken intézkedniük a rendőröknek, mert nem tartották be a szabályokat.

Illusztráció

Több, mint 900-an gyógyultak fel eddig az új koronavírusból, mondta el Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának főorvosa a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Ismertette, hogy enyhe tünetekkel a betegek jellemzően 1-2 hét alatt meggyógyulnak, ugyanakkor akik súlyos tünetekkel kerülnek kórházba, sokszor ott töltenek 3-4 vagy még több hetet.

Illusztráció

Megismételte, a fertőzött a tünetek megjelenése előtt 1-2 nappal már fertőzhet, és a tünetek megjelenésétől számítva 5-6 napig a legerősebb a fertőzés valószínűsége.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb