Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: Vajda Attila itt született, itt lett világbajnok és Szegednek nyert olimpiát

Nem sok olyan olimpiai bajnoka van Szegednek, aki itt is született és egy városi klub színeiben lett a legjobb a világon, de Vajda Attila közéjük tartozik. Ráadásul hazai vizeken, a Maty-éren nyert világbajnokságot. Filmvászonra kívánkozó történet az övé.


Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!   

Sz365: Miért szereted Szegedet?

Vajda Attila: „Ez a szülővárosom, itt nőttem fel, itt kezdtem el kenuzni. Megvan a maga kis hangulata, amiben jó ott lenni. Az elsőként beugró emlékek azok az események, amikor a barátaimmal együtt éreztük jól magunkat, mint például a SZIN, a Borfesztivál vagy bármelyik sportesemény. Legyen az kajak-kenu vagy kézilabda vagy vízilabda vagy bármi más, a lényeg, hogy együtt, Szegeden. Ez a kulcs.”

Sz365: Mit köszönhetsz Szegednek?

V.A.: „Mindent. Egész életemben mellettem volt és lehetőséget adott sportolóként. Amikor már élsportoló voltam, akkor az egyesületen keresztül támogatott. Biztonságot adott, ahová mindig hazamehettem és hazamehetek.

A teljes interjú az alábbi linken hallható, egyenesen az olimpiai bajnoktól! Hajrá Szeged!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb