Szegedi Arcok

Szeged Napja 2020: Kárász Annának jó kedve lesz, ha kilép az utcára, két aranyat is köszönhet Szegednek

Otthonának érzi a várost Kárász Anna, az NKM Szeged VE világbajnok kajakosa. Tíz éve tartozik ide és úgy gondolja, Szeged pont megfelelő méretű: nem túl nagy, nem túl kicsi!

Szeged Napja 2020, a Szeged365 csapatával! Imádott városunk 1719. május 21-én kapta vissza szabad királyi városi címerét, tehát az idén 301. alkalommal ünnepeljük meg a Napfény Városát! Az idei alkalom a koronavírus árnyékában más, mint az eddigiek: elmarad a 10 napos ünnepségsorozat és vele együtt a XXVI. Szegedi Borfesztivál is. Elmarad, fizikailag. Lélekben viszont újra a Széchenyi térre repítjük a Szeged365.hu olvasóit, május 15-24. között, 10 napon át ismert szegediekkel és a rendezvény kedvenc borászaival elevenítjük fel a legromantikusabb vagy éppen legőrültebb borfeszt-élményeiket, nomeg startol a Csakazértis Borfeszt játékunk, rengeteg mennyei nedűvel! Isten éltessen Szeged!   

Sz365: Miért szereted Szegedet?

Kárász Anna: „Szeretem Szegedet, mert jó hangulatú, pezsgő, energikus város. Egyszerűen jókedvem lesz sokszor csak attól, hogy kilépek az utcára, sétálok egyet a belvárosban, a ligetben vagy a Tisza parton. Szuper kávézók és teraszos helyek vannak, amiket imádok. Nem túl nagy, nem túl kicsi. És nem utolsó sorban minden gyorsan megközelíthető.”

Anna általában határozott, de elbizonytalanodott, amikor a legmeghatározóbb városi élményéről kérdezte a Szeged365.hu.

K.A.: „A 2014-es U23 vb, ahol ténylegesen azt éreztem, hogy egész Szeged mellettem áll és szurkol. Betegen versenyeztem, de akkora erőt adott, hogy az emberek bíznak bennem és várják a jó eredményt, hogy összeszorítottam a fogam és elhittem, hogy így is menni fog. És ment is:) így a városnak abban az évben köszönhettem két aranyérmet. „

A világbajnok kajakos hölgy is azok közé tartozik, akik számára Szeged sokkal több, mint egy állomás az életében.

Sz365: Mit köszönhetsz a városnak?

Anna: „Amit ezen kívül a városnak köszönhetek, hogy itthon érezhetem magam. Bár nem itt születtem, közel 10 éve tartozom a Szegedi Vízisport Egyesülethez, javarészt itt is éltem ez idő alatt és otthonomként tekintek Szegedre.

A járvány az élsportolókat is próbára teszi, de ők már megtanulták, hogy mire érdemes figyelni a nehéz szituációkban.

Anna: „Lássuk meg a rosszban a jó dolgokat (például mindenki többet lehet a családjával:)) és ha a terveinket most keresztül húzta ez a világjárvány, akkor se adjuk fel. Ne féljünk felállni, folytatni/újrakezdeni és újra hinni. Mert attól csak erősebbek és többek leszünk.”

A teljes interjút, Kárász Anna hangján is meghallgathatod, itt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb