Mindenmás

Online remekeltek az innovációs napon a szegedi diákok

Online remekeltek az innovációs napon megrendezett Diákvállalkozás Program versenyén a szegedi, Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium csapatai. A fiatalok nem csak az első, de a második helyet is bezsebelték.

11 lelkes résztvevő csapat, 60 diák, 9 önkéntes mentor, 4 zsűritag, a nap végén 3 dobogós csapat. Ez volt az egyenlege a 2020. május 14-én megrendezett Junior Achievement Magyarország-Citi Magyarország Online Innovációs Napnak. A hatalmas érdeklődés mellett lebonyolított rendezvényen a résztvevő középiskolás diákok az eddigi évekhez hasonlóan, idén is egy kihívással találták szemben magukat. A jelenlegi helyzetre való tekintettel a digitális oktatás fejlesztése, hatékonyabbá tétele témában ötleteltek a diákok és dolgozták ki saját vállalkozási ötletüket.

Lassan 2 hónapja a digitális, tantermen kívüli oktatás és a home office mindennapi élet része Magyarországon is. Ezen körülmények között is közel 80 résztvevővel került megrendezésre a Diákvállalkozás Program egyik záró eseménye, az Online Innovációs Nap. A résztvevő diákok vállalkozási ötletének tökéletesítésben 9 önkéntes mentor segédkezett a gazdasági élet különböző területeiről, pénzügytől egészen a marketingig.

A diákok általuk megtapasztalt terepen mozoghattak, így átgondolt és nem hétköznapi ötletekkel rukkoltak elő, melyekkel nehéz döntés elé állították a zsűrit. A dobogó első két helyén a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium egy-egy csapata állhatott, szoros küzdelemben mögöttük a Veszprémi Szakképzési Centrum Ipari Szakgimnáziumának csapata végzett. A Citi Magyarország és a Junior Achievement Magyarország munkatársai a következő tanévben újabb kihívásokkal várják a középiskolás diákokat.

Forrás: Junior Achievement Magyarország

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb