Mindenmás

Cukiság, level 500: így majszolnak a Szegedi Vadaspark állatai

A Szegedi Vadaspark a pünkösdi hosszú hétvégén is nyitva van, ha nem szakad le az ég ma délután, tökéletes családi program lehet kiugrani. A srácok egy giga-cuki videót posztoltak az intézmény közösségi média oldalára, benne a pünkösdi ebédjüket majszoló prérikutyákkal és egy torkoskodó süllel:

https://www.facebook.com/szegedivadaspark/videos/1599377230226039/

A videó főszereplőiről:

A feketefarkú vagy társas prérikutya Észak-Amerika középső részének nagy kiterjedésű füves pusztáin él. Táplálékát elsősorban fűfélék, magok jelentik, az állatkertben kapnak még répát és különféle zöldségeket is. 35-40 centi hosszú teste negyedakkora farokban végződik, melynek vége nevéhez híven fekete színű. A kifejlett példányok tömege egy-másfél kiló is lehet. Táplálkozás közben a csapat néhány tagja őrszemként figyeli a közelgő ragadozókat és veszély esetén kutyaugatásra hasonlító hanggal figyelmezteti társait.

A prérikutyák lakótársa egy kúszósül is, amely szintén rágcsáló, tápláléka fakéreg, fenyőtű, levelek, rügyek, a Szegeden élő példány kedvence pedig a dió. A faj megjelenését meghatározzák a hátat és a farkat borító tüskék, melyek száma akár a 30 ezret is elérheti.

Forrás: Szegedi Vadaspark, Travelo.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb