Mindenmás

Ennél nincs lejjebb: templomból kilépő nyugdíjast raboltak ki Szegeden

Egy 80 év feletti, templomból kilépő nyugdíjast fosztottak ki Szegeden, az egyik belvárosi templomból kifelé jövet – adta hírül a Szegedi Járási Ügyészség vádhatósága. Az eset még tavaly október 24-én, a reggeli órákban történt.

Az elkövető első körben pénzt kért az egyik belvárosi templom főbejáratán kilépő, 80 év feletti, bottal közlekedő sértettől. A sértett segíteni akart: a pénztárcájából aprópénzt adott a vádlottnak, aki erre kitépte a nyugdíjas nyakában levő, 70.000 Ft értékű, 4 cm vastag aranyláncot és a rajta lévő szentképes medált. A vádlott ezt követően a közelben parkoló autók közé bújt, a láncot az egyik dísztárcsájába rejtette, majd megpróbált elfutni. A kifosztott nyugdíjas segélykiáltására egy közelben tartózkodó férfi kapta el a támadót, majd tartotta fel a rendőrség helyszínre érkezéséig.

A járási ügyészség a vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett kifosztás bűntettével vádolja, melyet többszörös és különös visszaesőként követett el. Sőt, a bűncselekményt a vádlott röviddel azután követte el, hogy feltétlenesen szabadságra bocsátották.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb