Mindenmás

Ma sem ússzuk meg szárazon: brutál zivatarok és jégeső is jöhet

Délnyugat felől érkezik az a felhőréteg, amely az ország középső részén már komoly zivatarrendszerré fejlődik napközben. Szélre, viharokra és jégre is kell számítani Szegeden.

Péntek folyamán több alkalommal is nyakunkba zúdul majd az eső, amit megerősödő, viharos, déli-délnyugati széllökések kísérnek majd.

Érdemes lesz kézközelben tartani az esernyőket, az Országos Meteorológiai Szolgálat 2-es riasztást adott ki a megyére, az érkező hidegfront pedig alaposan megbolygatja majd a hőérzetünket. A nappali csúcs 23-25 fok között alakul majd, de a zivatarokat követően 18 fokra is visszahűlhet az idő.

HÉTVÉGÉRE MEGÉRKEZIK A NYÁR

Az égi áldás szombatra elvonul, bár még párásan indulhat a reggel, de napközben már száraz marad az idő, és egészen 26-28 fokig melegszik majd a levegő. Érdemes lesz hétvégén családi programot szervezni, a derűs időjárás vasárnap is kitart majd 28-30 fokos maximummal.

FRISSÍTÉS

Csongrád-Csanád megyében kilenc településen okozott kárt a csütörtöki vihar, a tűzoltók 15 riasztást kaptak kidőlt fák, leszakadt ágak miatt.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb