Hirdetés
Hirdetés
-1.7 C
Szeged
2021, március 8., hétfő

Hirdetés
Hirdetés
Kezdőlap Közélet Szíjjártó Péter: korlátozás nélkül lehet utazni Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába és vissza

Szíjjártó Péter: korlátozás nélkül lehet utazni Ausztriába, Csehországba, Szlovákiába és vissza

Korlátozás, karantén és koronavírus teszt nélkül lehet utazni Magyarország, Ausztria, Csehország és Szlovákia között, oda-vissza, sőt, a 48 órás korlátozás is megszűnik – közölte Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy Facebook posztban.

Rengeteg, a sógoroknál dolgozó Szeged365.hu olvasó kérdezte tőlünk az előző pár napban, mikor, hogyan tudnának karantén-mentesen hazajönni látogatóba. A válasz megérkezett, a külögyminiszter ezt posztolta csütörtök este:

“Az elmúlt napokban számtalan telefonos egyeztetést folytattunk a határainkon érvényben lévő korlátozások feloldásáról az osztrák, a cseh és a szlovák külügyminiszter-kollégákkal, Alexander Schallenberggel, Tomás Petricekkel és Ivan Korcokkal.

Végül sikerült megállapodni minden technikai kérdésben, így holnap reggel, várhatóan 8 órától minden korlátozástól mentesen utazhatnak egymás országainak területeire a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok.

Ez azt jelenti, hogy holnaptól nem lesz szükség negatív koronavírus-tesztre és karanténba sem kell vonulni az Ausztriába, Csehországba és Szlovákiába történő utazás valamint az ezen országokból történő hazatérés esetén, egyben megszűnik az eddigi 48 órás korlátozás is.

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. február 6., csütörtök

A lényeg tehát, röviden:

  • a magyar, a cseh, az osztrák és a szlovák állampolgárok korlátozás nélkül utazhatnak egymás országaiba, ki és be
  • nem kell karanténba vonulni, ha hazaérsz ezekből az országokból
  • nem kell negatív koronavírus teszt
  • nincs 48 órás korlátozás
  • az új rend várhatóan már péntek reggel 8 körül életbe is lép
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb

- Hirdetés -