Szegedi Arcok

Szegedi fiatalok erősítik a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” díjazottjai névsorát, exkluzív interjú a diákokkal

Szegedi fiatalok is erősítik azt a névsort, amely „Magyarország jó tanulója, jó sportolója” címet viseli. A díjat azok a diákok és hallgatók nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak – írja az Eduline. Mint az az adott névsorból kiderült, nagy örömünkre és büszkeségünkre a 2019-es év pályázói között több szegedi tanuló is akad.

Közülük kettő, Szabó Vivien és Marenec-Dózsa Zsombor anyukáikkal, Szabó Gáborné Edinával és Dózsa Andreával együtt ismertették a Szeged365.hu-val a díjjal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, megosztották, hogy mekkora áldozatot követel a versenysport és mennyire nehéz azt általános iskolásként űzni.

Fotó: Szabó Dávid

A szegedi Szabó Vivien a Tarjáni Kéttannyelvű Általános Iskola 7. osztályos tanulója. Tanulmányi átlaga 5,00 emellett pedig négy éve korosztályában a Fitkid sportág egyik legkiemelkedőbb alakja.

A szintén szegedi Marenec-Dózsa Zsombor, a Dózsa György Általános Iskola 6. osztályos tanulója.

Fotó: Szabó Dávid

Tanulmányi átlaga ugyancsak 5, 00. Zsombor a síkvízi kenu szerelmese.

Az EMMI által meghirdetett pályázat két kategóriában díjazta a tanulókat, így a legjobbak az 5-8. évfolyamosok és 9-13. évfolyamosok közül kerülhettek ki, az ő névsoruk IDE kattintva érhető el.

A Szeged365.hu csapata minden helyi diáknak szívből gratulál és további sok sikert kíván! Ügyesek vagytok, köszönjük!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb