Mindenmás

School’s out! Online tartják meg a legtöbb szegedi tanévzárót

Ahogy Alice Cooper énekelte: School’s out! A tanév hivatalosan is véget ért, normál esetben a családi kicsi kincsei most a tanévzáróra készülnének, azonban a járványhelyzet ezúttal is közbeszólt: a legtöbb szegedi iskolában elmarad az évet lezáró ünnepség, de nem mindenütt, nem teljesen… Szétnéztünk, melyik intézményben mi a helyzet a Napfény Városában!

Elsőként, csak hogy hangulatba kerüljünk a cikk olvasása közben:

Bocs, Alice nélkül nem lett volna az igazi a cikkünk (igen, még mindig ronda, de a School’s out az ugye School’s out). Kezdjük a sort a Boldogasszony sugárúti, roppant népszerű intézménnyel:

SZTE JUHÁSZ GYULA GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

A “Jugyusok” online tanévzárót tartanak, tehát fizikai esemény nem lesz, de az eredetileg tervezett időpontban (2020.06.18.) virtuális formában, IDE KATTINTVA egy virtuális műsort nézhetnek meg a gyerkőcök, nomeg az anyukák-apukák.

Az iskola vezetése így értesítette őket:

“Kedves Szülők és Gyerekek!

Mindannyiunk számára rendkívüli, emberpróbáló, új kihívásokkal teli volt ez a tanév, de közösen megoldottuk!

A kialakult helyzetre való tekintettel a tanévzáró ünnepség az eredeti időpontban 2020. június 18-án (csütörtökön) 18 órakor online  ITT lesz megtekinthető.

A bizonyítványok az e-napló előmenetel részénél ugyanezen időponttól láthatók.

A papíralapú bizonyítványok kiosztásának időpontja: 2020. szeptember 01.

Élményekkel teli, kellemes, szép, nyári szünidőt, tartalmas programokat, nagyon jó egészséget kívánunk mindenkinek!

Igazgatóság”

A TABÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI INTÉZMÉNYBEN A VÉDŐTÁVOLSÁG MEGTARTÁSÁVAL ADJÁK ÁT A BIZONYÍTVÁNYOKAT

A Tabánban tanévzáró nem lesz, de a nyolcadikosoknak az udvaron, osztályonkénti bontásban, a védőtávolság megtartásával átadják a bizonyítványokat, később egyeztetett időpontban. Itt adják át a kitüntetéseket is, ezen a szülők nem vehetnek részt. Az alsóbb évfolyamokon a bizonyítványokat szeptemberben adják át, az év végi osztályzatokról a Krétában kapnak tájékoztatást a szegedi szülők és nebulók.

A SÁGVÁRIBAN LESZ TANÉVZÁRÓ, DE OSZTÁLYONKÉNT, KÜLÖN-KÜLÖN

AZ SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában (ex-Ságvári) június 23-án tartják meg a tanévzárókat, osztályonként, külön-külön, a tornateremben. A legendás szegedi iskola esete attól is különleges az idén, hogy bár egészen tegnapig úgy volt, hogy június 20-án megtartják meg a ballagásokat, a szülőket az utolsó pillanatban e-mailben tájékoztatták: rektori döntés született, a “Coronavirus Ügyi Operatív Bizottság” egyetértésével, a járványveszélyre való tekintettel az idei eseményt sajnos nem tartják meg.

A BONIFERTBEN ÉS AZ ALSÓVÁROSI ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN EGYÁLTALÁN NEM LESZ TANÉVZÁRÓ

A Bonifert Domonkos Általános Iskolában és a Szegedi Alsóvárosi Általános Iskolában egyáltalán nem tartanak évzárót. Bár az év végi jegyeket a Bonifert esetében már ma láthatják a KRÉTA naplóban a gyerekek és szüleik, a fizikai bizonyítványokat csak a következő tanév első napján osztják majd ki. Az Alsóvárosi Általános iskolában a 8. osztályosoknak tegnap egy rövid búcsúztatást tartottak, átadták a bizonyítványokat az osztályfőnök és az igazgató jelenlétében. Szülő, hozzátartozó ezen nem lehetett jelen, a tanulóknak a (most még épp) hatályban lévő járványügyi korlátozások értelmében szájmaszkban kellett lenni.

A GREGORBAN VIRTUÁLIS ÜNNEPSÉGGEL BÚCSÚZTATJÁK A TANÉVET

Az újszegedi Gregor József Általános Iskolában – a Jugyuhoz hasonlóan – virtális ünnepséget tartanak, június 19-én, 17 órakor. Ha a Gregorba jár a kistündéred, péntek délután KATT IDE az online műsorhoz.

A szegedi iskolákban kivétel nélkül él a június 26-ig kötelezően biztosítandó felügyeleti lehetőség, amely elsősorban a lemaradó tanulóknak jelent egyéni-kiscsoportos konzultációs, felzárkóztató lehetőséget, a távoktatást nem helyettesíti.

HA MÁR TÉMÁNÁL VAGYUNK…

Szeretnénk kifejezni őszinte elismerésünket minden szegedinek, aki az extrém helyzetben is helyt állt az idei, szürreál-tanévben:

  • …egy nagy pacsi az összes Szegedi Kisdiáknak, amiért végig csinálták az évtized legszürreálisabb tanévét!
  • …minden elismerésünk a home office pedagógusokká avanzsált Szegedi Anyukáknak, hősök vagytok, csajok!
  • …nagy köszönet a Szegedi Pedagógusoknak, amiért helyt álltak a Black Mirror epizódot idéző helyzetben!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb