Közélet

Algyői-Szegedi cég is nyert a kormány versenyképesség-növelő pályázatán

A versenyképesség-növelő pályázat támogatási szerződéseit ünnepélyesen adták át három cégnek Budapsten, köztük a GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Kft.-nek. A szegedi vállalkozás 282 millió forintot meghaladó kormányzati hozzájárulásra számíthat.

A kormány által meghirdetett versenyképesség-növelő program 169 milliárd forintos támogatási keretére összesen 806 vállalat jelentkezett – tudatta az MTI. Csütörtökig 271 pályázat támogatásáról döntöttek, és a támogatottak között van a GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Kft is.

“Aki fejleszteni tud, előnyhöz jut, a magyar kormány ezért a szükséges banki dokumentumok beérkezését követően 3 munkanapon belül elküldi a versenyképességi támogatást a pályázó cégeknek. Forráshiány miatt egyetlen jelentkező sem esik el a lehetőségtől, a hozzájárulást mindenki megkapja, aki a jogi követelményeknek megfelel” – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a budapesti szerződésátadó ünnepségen.

MTI/Máthé Zoltán

Csütörtökön három cég vehette át a támogatást igazoló okiratot: a Szobi Italgyártó Kft., a Pandan Műanyagfeldolgozó és Környezettechnikai Kft., valamint a GLB Alkatrészgyártó és Szerelőipari Vállalkozási Kft. A szegedi-algyői cég beruházásának értéke meghaladja a 791 millió forintot, amelyből 282 millió forintot meghaladó kormányzati hozzájárulásra számíthat. A szegedi vállalat a belföldi megrendelések mellett egyre nagyobb arányban készít ipari alkatrészeket az uniós piacokra, elsősorban német és osztrák megrendelésre. Éves forgalmát 1,36 milliárd forintról 1,65 milliárd forintra, míg a nyereségét 50 millió forintról majdnem 80 millió forintra növelte 2018-ra.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Bogdán Péter ügyvezető igazgató közölte, hogy a támogatásból fejlesztik a telephelyüket, így költséghatékonyabban, és nagyobb mennyiségben termelhetnek. A válságot a cég átvészelte, a munkavállalóit megtartotta, és új lehetőségként tekint a versenyképességi támogatásra – tette hozzá. B. Nagy László üdvözölte, hogy a vállalkozás minden lehetőséget kihasznál a válság leküzdésére, és a nemzedékváltást is példamutatóan oldotta meg. Az országgyűlési képviselő szerint több ezer magyar cégnek kell hasonló megoldást találnia az utódlásra, másképp megszűnés vagy külföldi tulajdonszerzés lehet a jövőjük.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb