Közélet

Felújított számítógépeket kapott a szegedi Gemma Központ

Tizenkét számítógépet ajándékozott a szegedi Gemma Központnak kiadónk, a Dél-Magyarországi Polgári Egyesület (DMPE). A fogyatékossággal élő gyermekekkel, fiatalokkal foglalkozó szegedi intézményben már több, mint száz megyei család részesül fejlesztő és készségfejlesztő iskolai oktatásban, szociális nappali ellátásban és támogató szolgáltatásban.

Fotó: Szabó Dávid – Szeged365.hu

Péntek Imréné, a Gemma Központ igazgatója a Szeged365.hu-nak elmondta: az adomány a legjobbkor érkezett, az intézmény ugyanis az elmúlt időszakban bőven kinőtte magát, ez pedig azt jelenti, hogy szeptemberben a központ fiatal felnőttjeinek és fogyatékkal élő ellátottjainak egy része a már meglévő mellett egy új telephelyen tanul majd tovább. Az intézményvezető emellett azt is kihangsúlyozta, hogy az elmúlt tíz évben óriási mértékben nőtt a hátrányos és/vagy halmozottan hátrányos helyzetben élő fiatalok száma, éppen ezért minden olyan támogatásra, amely az intézmény fenntartását és a fiatalok ellátását és fejlődését segíti, maximális szükség van.

Nemesi Pál, a FerroÉp Zrt. vezérigazgatója és a Dél-magyarországi Polgári Egyesület elnöke a Szeged365.hu-nak úgy fogalmazott: „nem volt kérdés, hogy az egyesület a Gemma Központot számítógépes eszközökkel látja el.” Kiemelte, a központ remek munkát végez a térségben élő, hátrányos és/vagy halmozottan hátrányos helyzetben élő fiatalok körében éppen ezért biztos abban, hogy az eszközöket teljes mértékben kihasználják majd.

A Dél-magyarországi Polgári Egyesület vezetője azt is elmondta, az egyesület célja nem más, mint a többgenerációs közösségépítés. Az idősebb korosztály megsegítése mellett nem feledkeznek meg a hátrányos és nehéz sorsú családok, gyermekek és fiatalok támogatásáról sem.

Mint azt ismertette, az egyesület első és legfontosabb feladata 2020-ban, megalakulását követően a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésébe való bekapcsolódás volt (ennek keretein belül az egyesület és a Szeged365.hu kollégái többezer maszkot osztottak ki és vittek házhoz Szegeden, ingyenesen). Ezt követte ma a Gemma Központ eszközökkel való ellátása és a jövőbeni célok között is számtalan ehhez hasonló jótékonysági akció és társadalmi szerepvállalás szerepel.

A számítógépek átadását Szabó Dávid kollégánk örökítette meg:

Az eseményt a Szeged365.hu élőben közvetítette, ez itt tekinthető meg újra:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb