Gasztro365: jön a tanyasi, fűszeres csirke rizottóval bolondítva, Dunszt Zsolttól
Itt a finom, roppanós tanyasi filézett csirke, rizottóval bolondítva, Dunszt Zsoltól, a BBQ királytól, egyenesen Sándorfalváról. A Mangalard Farm megálmodója és séfje ezúttal egy hagyományos, tanyasi ételt készít, amit egy modern egytálétellel spékel meg, úgy, hogy az jelen esetben köretként szerepel majd a tányéron.
A Gasztro365 e heti adásában is Molnár Bé (Rádió 1) segítette a séfet, aki korábban több, neves külföldi és magyar étterem séfjeként és konyhafőnökeként is dolgozott, michelin csillagos séfek mellett. Tagja volt az Európa és világbajnokságot elnyerő magyar BBQ csapatnak, most azonban egy autentikus környezetben, egy séf ízlésével és egy művész szemléletével alkotja meg a vidék igazi ízeit, Sándorfalván, a Mangalard Farmon. Kár lenne kihagyni ezt a fenomenális, hagyományos ám mégis modern köntösbe öltöztetett receptet, ami olcsó alapanyagos, színes, omlós és végtelenül ízletes!
FŰSZERES TANYASI CSIRKE, GOMBÁS RIZOTTÓVAL
Hozzávalók:
Tanyasi csirke, parmezános bundában:
- tanyasi csirkecomb
- kacsazsír
- curry
- parmezán
- só
- bors
- petrezselyem
- fokhagyma
- zöldhagyma
- liszt
- tojás
Sampion rizottó:
- kókusztej
- fehérbor
- húsleves alaplé
- rizottó rizs
- újhagyma
- gomba
- parmezán
Köszönjük a forgatási helyszínt a csodálatos Mangalard Farmank!