Közélet

Napi összefoglaló: nem követelt új áldozatot a vírus Magyarországon, indokolt a járványügyi készültség, Szerbiában választottak

Nem követelt az elmúlt 24 órában újabb áldozatot Magyarországon a koronavírus ám a járványügyi készültség Gulyás Gergely szerint indokolt. Müller Cecília úgy fogalmazott: nem dőlhetünk hátra, a vírus ugyanis köztünk él. Szerbiában pedig választásokat tartottak.

NINCS ÚJ ÁLDOZAT MAGYARORSZÁGON, 8 ÚJ FERTŐZÖTT AZONBAN IGEN

Mindössze 8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4094 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elmúlt 24 órában nincs újabb elhunyt, így változatlanul 570 az elhunytak száma, 2589-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 935 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 185 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 15-en vannak lélegeztetőgépen.

INDOKOLT A JÁRVÁNYÜGYI KÉSZÜLTSÉG GULYÁS GERGELY SZERINT

Gulyás Gergely a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában úgy fogalmazott: ” a vírus velünk van, a járványügyi készültség indokolt.” Véleménye szerint a magyarországi egészségügyi rendszer egységessége különösen előnyös válsághelyzetben.

MÜLLER CECÍLIA: NEM DŐLHETÜNK HÁTRA, A VÍRUS KÖZTÜNK ÉL

Az országos tisztifőorvos szerint nem dőlhetünk hátra, világjárvány van – jelentette ki Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

SZERBIÁBAN VÁLASZTOTTAK

Kezdetét vették a szerbiai választások, reggel hét órakor megnyíltak a szavazóhelyiségek, amivel elindult a háromszintű szavazás a szomszédos, nyugat-balkáni országban. Szerbiában ezen a napon önkormányzati, vajdasági tartományi parlamenti és szerb parlamenti választásokat is tartanak.

A SZOMSZÉDOS ORSZÁGBAN NAGYOBB VOLT A RÉSZVÉTELI ARÁNY, MINT NÉGY ÉVE, AZ EREDMÉNYRE HAMAROSAN FÉNY DERÜL

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb