Mindenmás

A Föld megmentését rajzolták le gyerekek, díjazta őket a megyei önkormányzat

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat klímaváltozás témában hirdetett rajzpályázatot gyerekeknek. A kiírás célja volt, hogy a gyermekek a rajzolás művészetén keresztül bemutassák, mit jelent számukra a klímavédelem, mit tehetünk bolygónk megmentéséért.

A Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat az Európai Régiók Gyűlése támogatásával szervezte meg a programot, amelyhez egy játékos, klímaóra is tartozott. A pályázatra beérkező rajzok azt mutatják meg, mit szeretnének megváltoztatni a gyermekek a saját maguk és a felnőttek viselkedésében, hogy környezetünk élhetőbb, fenntarthatóbb legyen. A legjobb műveket kedd délután díjazták a Szent-Györgyi Albert Agórában.

A Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnökeként fontosnak tartom, hogy gyermekeink életének természetes részévé váljon a takarékosság az energiával, a vízzel, a természet adta javakkal, ismerjék és használják az olyan klímabarát technológiákat, mint a megújuló energiaforrások, a csapadékvíz gyűjtés vagy például a komposztálás.” – emelte ki az eseményen Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat elnöke.

A pályázatra közel 600 pályamű érkezett, melyből a díjazott műveket egy zsűri választotta ki. A zsűri tagja volt Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke, Kertész Péter, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark igazgatója és Papdi Balázs szegedi fotógráfus is.  A legjobb 50 rajzból kiállítás nyílt, amely egy hétig tekinthető meg az Agórában

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb