Közélet

Szeptembertől bezár a Hansági

A szegedi vendéglátós képzés egyik fontos résztvevője megszűnik az új tanév kezdetétől, a diákok és a tanárok is a hasonló profilú Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola kötelékeiben folytathatják majd.

A Hansági Ferenc Szakképző Iskola vesszőfutása már korábban megkezdődött: a Kenyérgyári úti intézmény két épületrészét is lezárták már. Először a D épületet ürítették ki a csökkenő diáklétszám miatt, nemrég pedig balesetveszélyes állapota miatt a Katasztrófavédelem záratta le a tankonyhát. A Szegedi Szakképzési Centrum tájékoztatása szerint mivel a Hasági alapítványi pénzből működött és így magántulajdonnak minősül, az állami intézményfenntartó nem végezhet rajta állagmegóvó munkát, az alapítványnak pedig nincs pénze rá.

MEGOLDÁST KÍNÁL A KRÚDY

A diákok a hasonló ismereteket oktató Krúdy iskolában folytathatják tanulmányaikat, a szakképzési centrum megígérte, hogy nem lesznek osztályösszevonások, sőt a Hanságiban tanító oktatókat is átveszik, így a csoportok a megszokott pedagógusokkal készülhetnek tovább.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb