Mindenmás

Napi Pakk, csütörtök: visszatér a nyár Szegedre, árad a Tisza!

Nem akarjuk elkiabálni, de úgy tűnik, véget ért a non-stop Armageddon időjárás Szegeden, sőt: visszatért a nyár. Árad a Tisza, már csak 5 lépcsősor látszik ki a vízből a Huszár Mátyás rakparton, mi pedig egy pakkba rántottuk a legfontosabb napindító híreket. Legyen meseszép napotok, hajrá Szeged!

SZEVASZ NYÁR, MÁR KEZDTÉL HIÁNYOZNI!

28 fok, napsütés, sehol egy kiadós zuhé… valahogy úgy emlékszünk, ezt hívják nyárnak! A klassz idő végre megérkezett Szegedre, fronthatás és jelentősebb légmozgás mentesen.

A Köpönyeg.hu 12 napos jóslata a térségünkre (a vasárnap már igazi strandidő lesz):

Ha már nyár, reggel óta ők magyaráznak a fejünkben (egyébként Szegeden is jártak, 4 éve kb. ilyenkor, a Deja Vu Fesztiválon):

MÁR CSAK 5 LÉPCSŐ MARADT A RAKPARTON

Mármint, van még bőven lépcsőfok, de az már a víz alatt van. A Belügyminisztérium vízügyi főigazgatósága szerint szerda este (2020.06.24., 19:00) a Tisza Szegednél 508 cm – nél volt, hogy lesz-e nálunk árvíz, még nem tudni (a heves, júniusi esőzéseknek úgy fest, vége), azonban a Felső-Tiszán már elsőfokú készültség van érvényben. Szabó Dávid kollégánk kiugrott a rakpartra, tegnap délután így festett a dolog:

Még több fotó az áradó Tiszáról:

ISTEN ÉLTESSE A MAI, SZEGEDI NÉVNAPOSOKAT!

Benneteket: Vilmos, Viola, Vilma, Maxim.

MA SZÜLETTEK

  • 133 éve született Karinthy Frigyes író, műfordító, kritikus, újságíró, humorista, a kabaré nagymestere, a Tanár Úr Kérem nélkül valahogy más lett volna a gyerekkorunk, köszönet érte!
  • 117 éve született George Orwell, angol író. Zseni a javából, az 1984-en be fogtok térdelni, ha még nem olvastátok, kb kötelező olvasmány, akárcsak az Állatfarm.
  • Ma lenne 57 éves George Michael, kétszeres Grammy-díjas angol énekes-dalszerző, a Wham! egykori frontembere, a végtelenített Last Christmas kínzások nagymestere. Csíptük a Careless Whisper, a Freedom, a Last Christmas vagy a Wake Me Up Before You Go-Go egykori előadóját, aki sajnos korán távozott közülünk: 2016 karácsonyán hunyt el, leállt a szíve és a mája.

Egy tuti ébresztő sláger a nagymestertől, ami garantáltan felébreszt, mielőtt elindulnál-elindulnál dolgozni (…before you go-go, igen, ez egy béna nyelvi poén volt, sorry, kiszaladt):

A SZERDAI NAP LEGFONTOSABB HÍRE: NADRÁGSZÍJ-ÖSSZEHÚZÁS JÖN SZEGEDEN

Ahogy azt megírtuk, pénteken reggel 9-től kezdetét veszi a koronavírus-járvány utáni első közgyűlés a szegedi városházán, ahol újratárgyalják Szeged költségvetését is. A nadrágszíj-összehúzás legnagyobb vesztesei a városi tulajdonban lévő cégek, illetve a sport – és kulturális egyesületek lehetnek, az IKV-tól 238, az SZKHT-tól 217, a Szegedi Szabadtéri Játékoktól 100 millió forintot von meg a városvezetés. A tervezett megszorításokat tartalmazó előterjesztés már nyilvános (ide kattintva érhető el némi bogarászás után), mutatjuk a számokat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb