Közélet

Ma kapják meg a jutalmukat az egészségügyi dolgozók

A koronavírus-járvány idején mutatott helytállásért fejenként 500 ezer forintos egyszeri juttatásban részesülnek az egészségügyi dolgozók. Az intézkedés 170 ezer embert érint, és a Semmelweis-nap alkalmából, azaz július 1-jén adják át a jutalmakat.

Az egyszeri rendkívüli jutalomra a kormány 101 milliárd forintot biztosít a kormány – jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten.

Rendkívüli juttatást kapnak mások mellett a kórházak, a szakrendelők, az egynapos sebészeti ellátást nyújtó szolgáltatók, az Országos Mentőszolgálat és az Országos Vérellátó Szolgálat dolgozói, köztük orvosok, ápolók, asszisztensek, takarítók, valamint a műszaki és adminisztratív területen dolgozók, háziorvosok, fogorvosok, védőnők, főállású iskolaorvosok.

Jutalmat kapnak még a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a kormányhivatalok, a járási hivatalok járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi dolgozói, közreműködői, az orvosegyetemeknek azok a hallgatói, akik a járványügyi küzdelemben szerepet vállaltak, valamint a Magyar Honvédség közfeladatot ellátó, védelem-egészségügyi feladatot ellátó és védelem-egészségügyben dolgozó alkalmazottai.

Ismertetése szerint a részmunkaidőben dolgozókat is megilleti a teljes összeg, továbbá a szabadságon, a fizetés nélküli és a betegszabadságon, a gyeden és a gyesen lévőket is. A jutalomra mindenki csak egyszer jogosult, az is, akinek több jogviszonya van

A miniszter közölte azt is, hogy a kormány korábbi döntése értelmében júliustól 10 százalékkal emelkedik a pedagógusok bére, ágazati szakmai pótlékként.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb