Mindenmás

A napsütést záporok tarkítják a hétvégén a Napfény Városában

Kaotikus időre számíthatunk a hétvégén záporokkal és napsütéssel fűszerezve. Az elkövetkező három napban a legalacsonyabb hőmérséklet 18, a legmagasabb 30 fok lesz.

Pénteken Szegeden, a napfény városában záporok, zivatarok fordulhatnak elő élénk, erős széllel. Mérséklődik a hőség, délután 22-30 fok várható. Napi maximum hőmérséklet 29°C.

Szombaton a napsütést leginkább fátyolfelhők szűrhetik, emellett gomolyfelhők is képződnek. Az élénk, erős szélben 25-30 fokot mérhetünk. 1 fokkal hűvösebb idő várható, mint pénteken.

Vasárnap napos nyári időre van kilátás, egy-egy futó zápor kis eséllyel fordulhat elő. Enyhén szeles időben délután 27-32 fokra készülhetünk.

Az UVB sugárzás extra magas lesz. A nagy meleg miatt a melegfrontra jellemző tünetek jelentkezhetnek az arra érzékenyeknél fáradékonyság, fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság formájában. Sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar alakulhat ki, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a folyadékpótlás elengedhetetlen.

Forrás: idokep.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb