Sport

Szűk családi körben vettek ma végső búcsút Benedek Tibortól

Szűk családi körben vettek végső búcsút a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázótól, Benedek Tibortól – írja az Index.hu. Családja közleményt adott ki, amelyben arról tájékoztatják Benedek tisztelőit, hogy az augusztusi vízilabda Magyar Kupa-döntőn vehetnek tőle búcsút a Margitszigeten.

A gyászoló család közleményét változtatás nélkül közöljük:

„Köszönjük az elmúlt hetek megemlékezéseit, a sok üzenetet, együttérzést, Tiborra és a családunkra irányuló figyelmüket. Érezzük az egész ország, a sport- és vízilabdavilág támogatását ebben a leírhatatlanul szomorú időszakban. Szeretnénk azonban, hogy aki szerette és tisztelte őt, méltóképpen vehessen tőle búcsút. Így az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt pályafutásának legszebb pillanataival emlékezünk rá a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában. A részletekről, valamint a döntő időpontjáról hamarosan a Magyar Vízilabda Szövetség honlapján tájékozódhatnak” – áll a közlésben.

Az életének 48. évében elhunyt Benedek Tibor játékosként klub- és válogatott szinten is minden lehetséges nagy trófeát begyűjtött; a nemzeti csapattal a három ötkarikás győzelme mellett világ- és Európa-bajnoki címet, világkupa- és világliga-sikereket ünnepelhetett. Tagja a sportági Hírességek Csarnokának, és egyike a vízilabdázás tíz háromszoros olimpiai bajnokának.

Forrás: Index.hu, MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb