Mindenmás

Napsütötte Írország, Szeged belvárosában

Italozni Írországban olyan, mint pizzát enni Olaszországban: bakancslistás tétel, szóval ha egyszer arra repít az élet, mindenképp ki kell próbálni. A hamisítatlan ír pub egyszerre közösségi tér és a nyugalom szigete, a szegedi DTK pedig épp egy olyan hely, ahol egy kicsit te is írnek érezheted magad.

ÍRORSZÁGBAN SÖRÖZNI OLYAN, MINT EDZÉS KÖZBEN SZELFIZNI…

…mert ha nem történt meg, senki sem hiszi el, hogy ott jártál! Az ír pubkultúrát a legtöbb embernek nem kell bemutatni, jó eséllyel hallgattunk már hamisítatlan, lendületes kocsmazenét, mindenki fel tud sorolni legalább egy-egy, a szigetről származó whiskyt és sört, a filmeknek hála rengeteget tudunk már Szent Patrik napjáról és a zöld szín bűvöletében folytatott tivornyákról.

Ezt az életérzést valósítja meg a belváros szívében a DTK & Pub, csak a borongós időjárás, hőbörgő írek, és baromira drága utazás nélkül. De mitől is lett DTK a DTK? A névválasztás egy hosszúra nyúló, ferde Balaton Soundon született meg Borbély Attila tulajdonos fejében: a Dugonics Téri Kocsma nevének kezdőbetűiből jött létre a márka.

LÁTNI A TÜNDÉREKET

Írországban úgy tartják, hogy aki szépen zenél, az láthatja a tündéreket és megérti a nyelvüket. Mi viszont biztosak vagyunk benne, hogy kellő mennyiségű ital elfogyasztása sokkal jobb hatásfokkal hozza ugyanezt az élményt, és még a nyelvtudást is felpimpeli.

Ha nem hiszed, teszteld végig a folyamatot a DTK kínálatával: természetesen az itteni itallapon is megtalálható a hamisítatlan, csodás csapolt Guiness, ami az igazi ír életérzést adja vissza, emellett pedig számos hazai, például a Zsombói Sörfőzde kézműves söreit is csapra verik neked. Hogy ne kelljen tízpercenként a bárhoz ugrálnod, a sörök mellett a több mint 30 koktélból szinte mindegyiket kérheted kancsós kiszerelésben is.

A DTK a te helyed, ha szereted a minőségi innivalókat, és egy jó kis estéért nem tervezel egy fél kontinenst átutazni. Ráadásul a nyári időszakokban belvárosi teraszon múlathatod az időt, télen pedig a benti boxok adják meg a belsőséges hangulatot.

Szóval igen, aki az italozást többnek tartja egyszerű funkcionális berúgásnál, annak egyszer mindenképp el kell utaznia Írországba. Addig viszont edzőtábor jelleggel meg lehet már kezdeni a felkészülést a Dugonics Téri Kocsma napsütötte teraszán is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb