Sport

Pickleball: remekeltek a Tisza SE tollaslabdázói

A Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázói kipróbálták a pickleball nevű, egyre népszerűbb sportágat, és ha már így tettek, párosban meg is nyerték a magyar bajnokság első fordulóját.

Nem ismerős a pickleball elnevezés? Ez egy gyorsan fejlődő sportág, amelyet az Egyesült Államokban találtak ki, és amely ötvözi a tenisz, a tollaslabda, valamint az asztalitenisz legjobb elemeit – műanyaglabdákkal zajlik, tollaspályán, teniszhálónál. Világszerte több mint 2,5 millió ember játssza, magyar bajnokságot is rendeznek belőle.

A pickleball elsősorban hobbi a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázói számára, ám ezzel együtt is komolyan vették az első fordulót, ahonnan három éremmel térhettek haza. “A bajnoki címeket három játéknap összesített eredményei alapján osztják majd ki, ez volt az első. A budapesti Marczibányi Sportcentrumban hárman léptünk pályára a szegedi klubból, mellettem testvérem, Bálint, valamint Kereszti Zoltán. Egyéniben második lettem, Zoli harmadik, Bálint hatodik, a párost pedig megnyertük Zolival” – mesélte az eseményről Pápai Balázs.

Bár a végső aranyra is lehetne esélyük, várhatóan mindannyian kihagyják a további két játéknapot. Erre nyomós okuk van: a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE tollaslabdázói a következő hónapokban gőzerővel készülnek a csapatbajnokság szeptember 19-i, szegedi rájátszására, ahol a klub fennállásának legnagyobb sikere, a csapatarany a tét.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb