Közélet

Halasztott a bíróság, nincs ítélethozatal Szeviép-ügyben (frissítve)

Ma tartották volna a Pécsi Ítélőtáblán a Szeviép-ügy harmadfokú tárgyalását, azonban ítélethirdetésre nem kerülhetett sort: a bírói tanács elhalasztotta a tárgyalást.

A hétvégén járta körbe a sajtót a hír, hogy a Szeviép-ügy elsőrendű vádlottja meghalt, és bár O. József ellen az eljárás megszűnik, a másik két vádlottal szemben tovább folytatódik majd a büntetőügy. Szerdán tárgyalta volna harmadfokon a szegedi építőipari cégének perét a Pécsi Ítélőtábla, azonban a bírói tanács a halasztás mellett döntött.

A Pesti Srácok tudósítása szerint azzal indokolták a döntést, hogy az ítélőtáblához semmilyen hivatalos irat nem érkezett be arról, hogy az elsőrendű vádlott életét vesztette. Az ülésen nem jelent meg az elhunyt védője sem.

Mint ismeretes, az ügyben az elsőfokú bíróság az útépítéssel, vízépítési létesítmények kivitelezésével és magasépítéssel is foglalkozó Szeviép Zrt. egykori vezetőit 2018 végén ítélte el a hitelezők kielégítésének meghiúsításával elkövetett, a tényleges vagyon különösen jelentős mértékű csökkenésével járó csődbűncselekmény miatt. Az elsőrendű vádlottat öt év két hónap fogházra, a másodrendűt hat év börtönre, a harmadrendű vádlottat öt év két hónap börtönre ítélték.

Másodfokon, tavaly decemberben a vádlottakat bizonyítottság hiánya miatt felmentették.

FRISSÍTÉS

A Pécsi Ítélőtábla a határozat meghozatala és kihirdetése céljából 2020. július 30. napjára napolta el az ülést.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb