Blog

Mi lesz veled szegedi turizmus?

Imádom Szegedet, imádom, hogy a városnak van egy olyan attitüdje, ami kiemeli a galaxis összes városa közül! Palotái, történelmi belvárosa pedig európai rangot ad Szegednek, ami nem véletlen: európai nagyvárosok “dobták össze a pénzt” a NAGY ÁRVÍZ utáni újjáépítéshez. Szeretem a programokat, az élményeket, szeretem a régiót, a környező látványosságokat, és mint ötcsaládos apa, keresnem is kell szerelmemmel a gyermekeknek a kreatív, szellemi táplálékként is tökéletesen fogyasztható élményeket.

A Covid-19 miatt betiltott iskolába járás, már teljesen elfeledtette velem a reggel hatos kelések utáni brutális reggeli tempót, ahol készültek a szendvicsek, páratlanok voltak a zoknit, és versenyt futottam mindig az idővel: ha hamar értünk a sulihoz, kint kellett várakozni a gyerekeknek, ha későn akkor délután megkaptam a gyerekektől, hogy miattam kaptak beírást :(

De a kemény hajtás-pajtás hétköznapok utáni hétvégéken indult mindig az élményvadászat. A Covid-19 óta igyekszem tudatosabban élni, és a gyerekeket is arra nevelni: legyenek büszkék a hazájukra, és amennyiben lehet részesítsék előnyben még az élményvadászatokban is a hazait! ;) Mi komolyan vesszük az #ismerdmegahazait #utazzitthon mozgalmakat, mert marketinges és rendezvényszervezőként tudom, most nagyon fontos minden a hazai turizmusban elköltött pénz! Segíteni kell a hazai, és a régió vállalkozásait és a turizmusból élő családokat is… ki-ki a maga lehetőségei szerint. Ezért járok tudatosan hétvégente a Mars téri piacra, ezért szervezek gyerekzsúrokat szegedi rendezvényhelyszíneken, és ezért kirándultunk el a gyerekekkel a Sándorfalvi Nádastó környékére, majd ugyanezen okokból látogattunk el egy másik hétvégén a Mártélyi Tájvédelmi körzetbe. Ezért gurultunk át Makóra a Hagymatikumba, és ezért látogattuk meg a kánikulában a vásárhelyi Török Sándor Strandfürdőt. A régiós élmények most nem csak testi-lelki kiakpcsolódást jelentenek, hanem gazdasági segítséget is a bajban.

Szegeden a városunkba látogató turisták véleménye szerint, a legjobb élmény a Vadaspark! Nem véletlen: a kis 2 éves gyönyörűségem, majd kiesik a babakocsiból az elefántok, az oroszlánok, vagy éppen a cuki szurikáták látványától, és gigantikus pacsi Veprik Robi vezetőnek, aki a csapatával együtt tematikus hétvégéken maxolják ki az élménykínálatot is! Emlékszem még a Rádió 88-as időszakomban nagyon sokat dolgoztunk együtt, és az állatok szomszédságából rádiózhattunk! Brutálisan jó élmény volt!

Nagyon boldog vagyok, hogy a múzeum elképesztő szinteket lép évről évre. Az én gyermekkoromban a múzeumlátogatás a felejtős kategóriába tartozott. Fogas Ottó igazgatóval nagyon sokat beszélgettünk régen, hogy az élményturizmusra rácsatlakozva, milyen fontos fejlesztéseken gondolkodik…és nem is olyan sokára felmehetünk a Móra Ferenc Múzeum tetejére, ahonnan egy távcsőn keresztül megpillanthatjuk akár az árvíz előtti Szegedet is…és ez csak egy a sok-sok élmény közül. A családdal együtt már izgatottan várjuk a nyitást!

Az élményszerzés véleményem szerintem maximálisan fontos! Nekem az is fontos, hogy sportolási lehetőség legyen bőven a városban és ne csak a profi sportolóknak, hanem az amatőr, hobbi sportolóknak is meglegyen a lehetőségük különböző sportélményket gyűjteni. A héten Szécsi Marcellal, a Rádió 88 ügyeletes kívánságteljesítőjével rúgtuk a bőrt: jó társaság, most sok szúnyog, és igazán jó sportos élmények! Mindenkinek kell, egészséges testnek léleknek! ;)

Ma tartottam (természetesen rajtam kívül nagyon sokan ott voltak, az SZTE Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense Dr. Prónay Szabolcs, a Szeged Tourimform vezetője Ács Szilvia …és még sokan mások) egy előadást ahol 10 percet kaptam arra, hogy SALES témában kifejthessem gondolataim, és hitvallásom. Hetekig tudnék erről beszélni, de miközben ott álltam a mikrofonnal a kezemben a színpadon, a 100 éves gyönyörű épületében, az Oscardíjas operatőrről, Zsigmond Vilmosról elnevezett teremben, és csak mondtam, csak mondtam az értékesítési csatornákról, igényekről, élmény alapú értékesítésről az érzelemmel étszőtt gondolataimat, borzamasan büszke voltam. Büszke, hogy részesei lehetünk a VR ROOM Szoba megszületésének… egy újabb turista csalogató szegedi élménközpont kialakításában, és megismertetésében dolgozhattunk a szegedi turizmusért. Jövő héten nyit, ki ne hagyd ezt az élményt sem! ;)

Egy héttel ezelőtt, csak úgy egy napos kiruccanással elmentünk a Balatonra. Családostúl, reggeli indulással. 30 fok volt, az autópályán reggel még egészen jól lehetett közlekedni, és tiszta 4 óránk volt a gyönyörű Balaton parton. Vizibicikli és lángos egy nap alatt. Különleges időket élünk, különleges megoldások kellenek az élmények megszerzése területén is, erre is csak bízatatni tudlak! ;)

A szegedi gasztrókínálat és a szegedi rendezvények turistacsalogató előnyeiről heteket tudnék beszélni, és hónapokon keresztül folyamatosan írni, nem beszélve a kultúrális eseményekről, amelyeket ugyancsak megtépázott a Covid 19-es élményromboló szörnyeteg. A legfontosabb: egyedül, párosan, haverokkal, barátnőkkel, szerelmünkkel, családdal lehetőségünk szerint a régióban, de mindenféleképpen itthon keressük meg a nyári élményeinket. Tudatosan keresd a hazait, utazz itthon! ;)

Kiss Balázs vagyok, ízig-vérig szegedi, igazi lokálpatrióta! Gyönyörű nagy családban az apuka, az exrádiós, a rendezvényszervező, a színpadon mikrofonba beszélő, a Szeged365.hu értékesítési és közösségi vezetője! Szeged nekem a világ közepe. A Mol – Pick Szeged lehet matematikailag nem jobb a Veszprémnél, de nekem a világ legjobb kézilabdacsapata.  Lehet csak NB II-es a focicsapatunk, de én arra emlékszem mikor labdaszedő voltam a SZEOL NB I-es csapatánál, és Urbán akkora felsőkapufát rúgott “20-ról”, hogy abba Zsombó is beleremegett. Egy emberként üvőltött a stadion!  Az új gyönyörű szegedi stadionban libabőrös vagyok a meccsek alatt, attól a hangulattól, amit csak Szegeden tud a B-KÖZÉP! A kajakosaink és kenuasaink mindenkit maguk mögött hagynak, a küzdősportolóink bárkit legyőznek, és Lékó miatt velem együtt sok szegedi fiatal is úgy gondolta: sakkozni is vagány dolog. Elnézést mindenkitől, de nekem a bajai halászlé, csak tésztás paradicsomleves, mert az igazit “FrankSanyibácsi” főzi!  Én még tartottam a vérestálat miközben hörgött a disznó, Piroskanéninél mostuk a disznóbélt az idős asszonyokkal Tápén, miközben végighallgattam, hogy én már olyan városi ficsúr gyerök vagyok, mert fintorgok, és nálunk a család mindig agyon paprikázta az ebédet, hogy utána krákogjunk délután háromig. Ha ráülünk a gumilabdára akkor az Szegeden ludáj lesz, mégha ezt a szót sehol máshol nem értik, nem is ismerik. A Liget ha mesélni tudna röpködnének a 18-as karikák,  és a Földön nincs romantikusabb hely, mint a mi Tisza-partunk. Nálam a pesti, ha lejön látogatóba akkor pösti és ne okoskodjon, de érezze jól magát, csodálja a galaxis legszebb hölgyeit  és egyen igazi halászlevet. 

Előző heti blogom:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb