Közélet

Közel 500 magyar oktatási intézményben kezdik meg a munkát ősszel az iskolaőrök, mutatjuk a szegedi listát

Közel 500 magyar állami fenntartású oktatási intézményben kezdik meg a munkát ősszel az iskolaőrök, ebből 288 köznevelési és 203 szakképzési intézmény, ez utóbbi között akad néhány szegedi is. A hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma közölte szerdán.

Az iskolaőrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt jön létre; feladata azon intézmények belső rendjének fenntartása, amelyekben erre leginkább szükség van. A tárca tájékoztatása szerint az állami intézményfenntartók felmérése és az intézményvezetők kérése alapján 288 köznevelési és 203 szakképzési intézményben indul iskolaőrség.

Az intézményi kör a későbbiekben változhat, előfordulhat, hogy egy intézményben egy idő után okafogyottá válik az iskolaőr jelenléte, míg más iskola – amennyiben kéri – bekerülhet az iskolaőrség által érintett intézményi körbe – tudatták.

Fotó: Szegedi SZC Gábor Dénes Szakgimnázium és Szakközépiskola hivatalos Facebook oldala

Az Országgyűlés július 3-án fogadta el az iskolaőrség bevezetésére vonatkozó törvényjavaslatot, amelynek parlamenti vitájában minden párt egyetértett abban, hogy nincs helye az iskolában semmiféle erőszaknak, sem a diákok között, sem a pedagógusok és a diákok között – emlékeztet a közleményben a minisztérium.

Fotó: MTI

A Napfény Városában az iskolaőrséget csak bizonyos szakképzési intézményekben vezetik be, ezeket alább összefésültük:

1. Szegedi SZC Déri Miksa Szakgimnázium és Szakközépiskola
2. Szegedi SZC Gábor Dénes Szakgimnázium és Szakközépiskola
3. Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola
4. Szegedi SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnázium és Szakközépiskola
5. Szegedi SZC Vedres István Építőipari Szakgimnázium

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb